Suriyeli Eğitimcilere Destek - Son Dakika
Yerel

Suriyeli Eğitimcilere Destek

Suriyeli Eğitimcilere Destek

Kimse Yok Mu Derneği, Şanlıurfa'da savaştan kaçan çocukların eğitimleri için bir araya gelen Suriyeli eğitmenlere giyim ve gıda yardımında bulundu.

16.12.2013 11:31

Suriye'de meydana gelen iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ailelerin çocuklarının eğitim gördüğü adreslerden biri olan Suriyeli Çocuklar Bilgi Ve Eğitim Merkezi'nde gönüllü olarak öğretmenlik yapan eğitimcilere Kimse Yok Mu Şanlıurfa Şubesi gıda ve giyim yardımında bulundu.

Yaklaşık 700 Suriyeli çocuğun eğitim gördüğü okulda hiçbir ücret almadan çalışan öğretmenler kendilerine sunulan yardımdan dolayı dernek yetkililerine teşekkür etti. Çoğunluğu genç olan öğretmenlerden oluşan 18 öğretmen ve idarecilerin zor şartlarda eğitimi sürdürmeleri dernek yetkililerinin de dikkatini çekti. Ziyaret ile ilgili bir değerlendirme yapan dernek şube başkanı Fevzi Şahin "Soğukların başladığı şu kış günlerinde öğretmenlerimize daha fazla yardım yapabilsek tüm masraflarını üzerimize alabilsek. Fakat binlerce insanın mağduriyeti ve ihtiyaçları şartlarımızı zorluyor. Elimizden gelen tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. Çünkü bu eğitimcilerimiz gidip çalışacak imkanlara sahip değiller. Zor şartlarda bile mesleklerini icra ediyorlar" dedi.

Öğretmenlerden Alaaddin El Mustafa ise "Yapılan bu yardımlardan dolayı çok teşekkür ederiz. Bunları unutmayacağız. Türkiye devleti ve insanının fedakarlıklarını çocuklara anlatacağız" diye konuştu. (Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Suriyeli Eğitimcilere Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement