Suriye'ye Yardım Tırları Düzce'den Dualarla Uğurlandı - Son Dakika
Yerel

Suriye'ye Yardım Tırları Düzce'den Dualarla Uğurlandı

Suriye\'ye Yardım Tırları Düzce\'den Dualarla Uğurlandı

Düzce Belediyesi ve İHH tarafından Suriye için düzenlenen yardım kampanyası yola çıktı.

17.01.2014 14:10  Güncelleme: 14:11

Düzce Belediyesi ve İHH tarafından Suriye için düzenlenen yardım kampanyası yola çıktı. Düzce'den 168 ton un, 632 bot, 11 bin 833 adet konfeksiyon malzemesi, 160 adet yatak ve bin 150 Kg makarna gönderildi.

Düzce Belediyesi önünde İHH ve düzce Belediyesi tarafından Suriye için düzenlenen yardım geçen düzenlenen kampanya nazaran artarak devam etti. 10 günlük kampanya çerçevesinde 168 ton un, 632 bot, 11 bin 833 adet konfeksiyon malzemesi, 160 adet yatak ve bin 150 Kg makarna toplandı.

Cuma Namazı sonrasında düzenlenen törenle TIR'lar yola çıktı. Törene AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim korkmaz, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz ve vatandaşlar katıldılar.

İHH Düzce Temsilcisi Ali Kasım, "Suriye'de bir tarafta savaş, bir tarafta kıtlık, bir tarafta soğuk, soğuktan donan çocuklar var. Bu insanlara Düzce'den biz ve sizler merhem olmak için harekete geçtik. 10 günlük kampanyamız muazzam geçti. Geçen sene bu kampanyayı yaparken 7 TTIR kaldırmıştık. Bu yıl ise 8 yardım TIR'ı yola çıkıyor. Düzce'den 168 ton un, 632 bot, 11 bin 833 adet konfeksiyon malzemesi, 160 adet yatak ve bin 150 Kg makarna götürüyoruz. Hiç çekinmeden korkmadan yola çıkıyoruz" dedi.

Ali Kasım

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram düzenlenen kampanyanın ikincisinin gerçekleştirildiğini belirterek "Maalesef komşularımızda zulümler yaşanıyor. Müslümanın müslümanı zulüm ettiğini görüyoruz ve içimiz yanıyor. İşin siyaseti politikası ayrı konular işin çok önemli bir tarafı var insani tarafı. Bizler Düzceliler olarak bunu vebal olarak görüyoruz ve yardım yapıyoruz.Yarımda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Yardımlar Müslüman kardeşlerimize en kısa sürede ulaşacaktır" dedi.

Milletvekili İbrahim Korkmaz ise, "Değişik vesilelerle bu meydanlarda yaşanan zulümü bir nebze olsun deva olmak için yardımlar toplamıştık. Ben burada bir siyasi olarak değil İHH gönüllüsü kimliği ile konuşuyorum. Bu yardımları toplamak bizim için zor olmuyor. Halkımız bu konuda çok duyarlı. Biz hiçbir zaman için sen şu kadar vereceksin bu kadar vereceksin demeyiz" dedi.

Korkmaz konuşması şöyle devam etti; "Allah nasip ederse bu TIR'lar buradan kalkacaklar eğer yolda durdurulmazlarsa, silah taşıyor, cephane taşıyor, üzerinde baskı yapılmaz, bomba aranmazsa Suriye'nin en ücra köşelerine kadar gidecek. Arkadaşlar İHH silah taşımaz, İHH patlayıcı taşımaz, sadece insani yardım taşır dünyanın her tarafına gider canı pahasına gider."

Konuşmaların ardından Düzce'den TIR'lar yola çıktı. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Suriye'ye Yardım Tırları Düzce'den Dualarla Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement