Suat Özsoy, Mali Müşavirlik Mesleğini Anlattı - Son Dakika
Yerel

Suat Özsoy, Mali Müşavirlik Mesleğini Anlattı

Suat Özsoy, Mali Müşavirlik Mesleğini Anlattı

KSMMMO Başkanı Suat Özsoy, öğrencilere müşavirlik mesleği ve mesleğin geleceği hakkında bilgi verdi.

13.03.2013 16:26  Güncelleme: 16:35

Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (KSMMMO) Başkanı Suat Özsoy, öğrencilere müşavirlik mesleği ve mesleğin geleceği hakkında bilgi verdi.

Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi konferans salonunda düzenlenen 'Mali Müşavirlik Mesleği, Geleceği ve Meslekte Kariyer Fırsatları' konulu konferansa KSMMMO Başkanı Suat Özsoy, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. Özsoy, konferansta öğrencilere mesleğe yönelik nasihatlarda bulundu.

Konferansta bir konuşma yapan KSMMMO Başkanı Suat Özsoy, "Bir işte başarılı olmak için o işi sevmek gerekir. O işi yapan başarılı kişileri örnek almak gerekiyor. Hayat hiçbir zaman dos doğru değildir. Kişinin önüne bir sürü engel çıkabilir. Bu engelleri yıkmak için de çalışmak lazım" ifadelerinde bulundu.

Özsoy konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Bir mali müşavir olabilmek için ilgili bölümlerden veya denkliği olan okullardan mezun olmak gerekir. 4 yıllık fakülteyi bitirdikten sonra staj başlatma sınavına giriliyor. Burada yüz puan üzerinden 60 almak lazım. Staj da bir mali müşavir gözetiminde yapılmaktadır. Bir mali müşavirin yanında da sınırsız sayıda stajye çalışabilmektedir. Staj sonrasında da öğrenciler, yeterlilik sınavına girmektedir."

Konferans, Özsoy'un öğrencilerden gelen soruları cevaplandırması ile sona erdi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Suat Özsoy, Mali Müşavirlik Mesleğini Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement