Stk'lar Seçim Sonucunu Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Stk'lar Seçim Sonucunu Değerlendirdi

Stk\'lar Seçim Sonucunu Değerlendirdi

Balıkesir’de sivil toplum kuruluşları (STK) 7 Haziran seçim sonuçlarını değerlendirdi.

09.06.2015 14:20

Balıkesir'de sivil toplum kuruluşları (STK) 7 Haziran seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Balıkesir'deki STK Başkanları 7 Haziran seçim sonuçlarını değerlendirdi. Balıkesir Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat, erken seçim olacağına inanmadığını söyledi. Sözat, "Seçimler sonuçlandı, sonuçların ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu ülke bizim gidecek başka yerimizde yok. Türkiye'yi iyi bir yere götürmek her Türk vatandaşının görevi. Bu seçimin püf noktası şu, milletimiz AK Parti iktidarına uyarı verdi. Eğer HDP barajı geçerse AK Parti 1. Parti olamıyordu. HDP barajı geçemediği zaman 50-60 milletvekili AK Parti'ye gideceği için tek başına iktidar olma durumu var. Bunu önlemek adına HDP'nin gerçek olan oyu ikiye katlandı. Vatandaşlar HDP'ye barajı geçirerek AK Parti'nin 1. Parti olmasına rağmen tek başına iktidar olmasını engelledi. Meclis aritmetiği ortada, koalisyon çıkacaktır ben erken seçim olacağına inanmıyorum. Gerçekçi olmak lazım, oraya büyük emeklerle çalışarak seçilmiş milletvekilleri 2 yıl dolmadan o handikabı yaşamak istemezler. Bu 2 yıllık süreçte koalisyon olabilir yada azınlık hükümeti kurulur buda halkın beklentisi haline gelmiştir"dedi.

Kamu Sen Balıkesir İl Temsilcisi Yılmaz Kuran "Bu tablodan koalisyon çıkar. Erken seçime de gidilebilinir. Koalisyon HDP ve AK Parti arasında olacağını tahmin ediyorum. AK Parti her şeyin kendi yönetmek istemesine vatandaş dur dedi" şeklinde konuştu.

Umum Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Pala ise "Yapılan seçimlerin esnaf ve sanatkarımıza vatanımıza milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Daha öncede bu ülke koalisyonlarla yönetildi, baya bir zorluklar çektik. Koalisyonlarda yokluk günleri vardı. Ama demokrasiye sandıktan çıkan sonuca sonsuz saygımız var"dedi.

Balıkesir Hacı Bektaş-i Veli Kültür ve Tanıtım Derneği Başkanı Akay Şahin "7 Haziran'da bir seçim yapıldı. İnsanlar şu olacak bu olacak gibi endişeler taşıdılar ama hiç birisi olmadı. Gayet demokratik bir seçim oldu. Dernek olarak bizden randevu isteyen her siyasi parti geldi. Herkesi aynı samimiyet ve mesafe ile karşıladık. Seçimlerde değişik bir tablo çıktı ve iktidar oy kaybı yaşadı. HDP'de barajı aştı. Farklı bir sonuç ortaya çıktı. Bizim düşüncemiz hayırlısı neyse o olsun, bizim demokrasiye saygımız sonsuz. Herkes inancını kültürünü istediği gibi yaşasın" şeklinde konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Stk'lar Seçim Sonucunu Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement