Sp'den Okullardaki Andımız Yerine Besmele Önerisi - Son Dakika
Yerel

Sp'den Okullardaki Andımız Yerine Besmele Önerisi

Sp\'den Okullardaki Andımız Yerine Besmele Önerisi

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay, okullarda andımız yerine besmele okunması gerektiğini söyledi.

15.09.2013 16:41

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay, okullarda andımız yerine besmele okunması gerektiğini söyledi.

Bir dizi programlara katılmak amacıyla Diyarbakır'a gelen SP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay ve 20. dönem Tokat Milletvekili Abdullah Arslan, İl Başkanı Fesih Bozan ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi. SP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay, eğitim öğretim yılının herkese hayırlı olması temennisinde bulunarak yaptığı açıklamada, "Hatırlarsanız bundan 20 yıl önce rahmetli Necmettin Erbakan hocamız Bingöl'de bir konuşma yapmıştı. Demişti ki 'Siz her sabah çocuklara okul açılışında Türküm doğruyum çalışkanım derseniz onlarda ben Kürdüm daha doğruyum daha çalışkanım der', 'Dağlara Ne Mutlu Türküm diyene yazarsanız onlarda başka bir şey yazar' demişti. Diyarbakır'da 57 STK bir araya gelerek andımızın kaldırılmasını talep etmişler. Bu andın gerçekten ırkçı bir yaklaşımla yazıldığı ifade etmişlerdir. Erbakan hocamızın 20 yıl önce dediği gibi andımız kaldırılırsa, sorunlarda kalkar. Her sabah gençlerimiz, çocuklarımız okullarda besmele ile eğitime başlatılmalıdır" dedi.

SP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay, BDP'nin boykot çağrısına da değinerek "Demokratikleşme paketinin önümüzdeki hafta açılması gündemde iken böyle bir protestonun yapılmasını olumlu bir adım olarak değerlendirmiyoruz. İstediklerinin bu pakette yer alabilmesi için demokratik mücadele sürdürebilirler ama çocukların eğitim ve öğretimlerini aksatacak, çocukları okula göndermeme gibi bir boykotu olumlu karşılamıyoruz" ifadelerini kullandı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sp'den Okullardaki Andımız Yerine Besmele Önerisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement