Sorgun'da Proje Tasarım Etkinlikleri Çalıştayı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Sorgun'da Proje Tasarım Etkinlikleri Çalıştayı Yapıldı

Sorgun\'da Proje Tasarım Etkinlikleri Çalıştayı Yapıldı

Sorgun Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bozok Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenledikleri Proje Tasarım Etkinlikleri Sorgun Çalıştayı yapıldı.

29.02.2016 15:02

Sorgun Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bozok Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenledikleri Proje Tasarım Etkinlikleri Sorgun Çalıştayı yapıldı.

Türk Telekom Anadolu Lisesi Salonunda Eğitim Yöneticiliğini Doç. Dr. Mustafa Böyükata'nın üstlendiği çalıştaya Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Keskin ve Doç. Dr. Metin Aytekin, Doç. Dr. Niyazi Acer, Doç. Dr. Mehmet Böyükata, Yrd. Doç. Dr. Yusuf Pandır, Yrd. Doç. Dr. Filiz Sönmez, Yrd. Doç. Dr. Recep Temel, Bozok Üniversitesi öğretim görevlileri Cemal Çelik, Abdullah Doğan, Salih Cınaklı'da eğitmen olarak katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Ekinci, çalıştaya 125 öğretmenin katıldığını belirterek, katılımcılar açısından çalıştayın çok faydalı olacağına söyledi. Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata, proje tabanlı çalışmalar yapma noktasında halen teknik desteğe ve deneyim paylaşımına da çok ihtiyaç olduğunu, bu nedenle de böyle programlar düzenlediklerini belirtti. Proje tabanlı çalışmaların, girişimciliği artırmada da çok etkili ve önemli bir zemin oluşturduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Böyükata, "Yaygınlaştırılması ve farklı alanlardan insanların birlikte iş yapabilecekleri, sosyal sorumluluk ve toplumsal hizmetler üretebilecekleri, proje tabanlı çalışmaların özendirilmesi sağlanmalıdır. Sivil Toplum Kuruluşları ve duyarlı bireyler, geliştirebilecekleri projeler ile okullarda verilen formal eğitime çok olumlu katkılar sağlayabilecek potansiyellere sahiptir. Gönüllülük toplumumuzda önemli bir kültürel dokudur. Bunu canlı tutmak ve ortaklık bilincine dönüştürmek gerekiyor. Yeni tekniklerin öğrenilmesi ve öğretilmesi, eğitimcilerin olduğu kadar, ülke adına kaygı duyan her bireyin temel yükümlülüklerindendir" dedi. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sorgun'da Proje Tasarım Etkinlikleri Çalıştayı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement