Sorgun'da Çiftçilere Yeni Tohumlar Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

Sorgun'da Çiftçilere Yeni Tohumlar Tanıtıldı

Sorgun\'da Çiftçilere Yeni Tohumlar Tanıtıldı

Sorgun Ziraat Odası Başkanlığı tarafından çiftçilere yeni tohumlar tanıtıldı.

09.07.2013 17:04

Sorgun Ziraat Odası Başkanlığı tarafından çiftçilere yeni tohumlar tanıtıldı.

Doğankent beldesindeki bir tarlada gerçekleştirilen tanıtımda, Marmara Tohum Geliştirme Satış ve Pazarlama Müdürü Veli Arslan," karasunia odes-ka, syrena odes-ka, nota, yubileynaya 100" buğday tohumları ile ile "kondrat" isimli arpa tohumu hakkında çiftcilere bilgi verdi.

Sorgun Ziraat Odası Başkanı Hacı Tuzlacık, yaptığı açıklamada tanıtım etkinliğine yaklaşık 200 çiftçinin katıldığını ifade ederek, çiftçilerin ürün çeşitliliğini geliştirerek, kazançlarını artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Bu amaçla etkinlikleri düzenlediklerini belirten Tuzlacık, şunları kaydetti:

"B gün tanıtımını yaptığımız tohum çeşitleri bugüne kadar Sorgun'da hiç ekilmeyen tohum çeşitleridir. Bu etkinlikle çiftçilerimizin daha kaliteli tohumlar kullanarak, daha kaliteli ürün almalarını sağlamayı hedefliyoruz. 8 ziraat mühendisi arkadaşımızla, çiftçilerimize tarım danışmanlığı konusunda hizmet veriyoruz. Şu anda 500'e yakın  çiftçimizle bu konuda sözleşme imzaladık. Sorgun'da 8 binin üzerinde çiftçi bulunmakta. Hedefimiz zaman içerisinde tüm çiftçilerimizin, bu hizmetten yararlanmalarını sağlamak."

Tuzlacık, çiftçi dosyalarının Ziraat Odası tarafından ücretsiz olarak verildiğini bildirerek "Çiftçilerimizin her konuda yanlarındayız. Üretimle ilgili bir sıkıntıları olmaları durumunda, odamızın kapıları kendilerine açıktır. Ürünlerinin bereketli, kazançlarının bol olmalarını diliyoruz" diye konuştu. - Yozgat

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sorgun'da Çiftçilere Yeni Tohumlar Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement