Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika
Yerel

Soma'daki Maden Faciası

Soma\'daki Maden Faciası

Bandırma 911 Arama Kurtarma Derneği Başkanı Gürsoy: "Veresiye mazotla Soma'ya hayat kurtarmaya gittik"

19.05.2014 16:39

Bandırma 911 Arama Kurtarma Derneği Başkanı Mustafa Gürsoy, maden faciasında mahsur kalan madencileri kurtarmak amacıyla Manisa'nın Soma ilçesine veresiye mazotla gittiklerini söyledi.

Gürsoy, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, 1999 yılında kurulan derneğin tamamının gönüllülerden oluştuğunu belirterek, bugüne kadar afet ve acil durum konularında birçok çalışmalarda bulunduklarını anlattı. Soma'daki faciada mahsur kalan madencilerin kurtarılması için arama kurtarma çalışmalarına katıldıklarını ifade eden Gürsoy, şunları kaydetti:

"İhbarı aldıktan kısa bir süre içinde ekibimiz gönüllüleri ile gerekli koordinasyonu sağlayarak, afet kriz merkezimizde toplandık. Derneğimizin bu gibi durumlarda kullanacağı herhangi bir aracı olmadığından dolayı, ekibimizi Soma'ya ulaştıracak araç arayışına başladık. Maalesef ki, böylesine toplumsal duyarlılık gerektiren bir durumda bile gerekli araç desteğini bulamadık ve son anda bir gönüllümüze ait araç ve veresiye aldığımız yakıtla yola çıktık. Veresiye mazotla Soma'ya hayat kurtarmaya gittik."

Gürsoy, diğer ekiplerle kriz masasından aldıkları görevleri yerine getirdiklerini dile getirerek, "Madende arama kurtarma faaliyetlerine katılan diğer ekiplere su ve yiyecek takviyesini de yine ekip olarak gerçekleştirdik" dedi. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement