Soma'da Şehit Olan Arkadaşlarını Andılar - Son Dakika
Yerel

Soma'da Şehit Olan Arkadaşlarını Andılar

Soma\'da Şehit Olan Arkadaşlarını Andılar

Tunçbilek’te özel bir firmada çalışan maden işçileri, şehit olan arkadaşlarını andı.

19.05.2014 15:30

Tunçbilek'te özel bir firmada çalışan maden işçileri, şehit olan arkadaşlarını andı. Yaklaşık 150 maden işçisi meydanda bir araya gelerek Yasin-i Şerif okuyup dua etti.

Manisa Soma'da yaşanan maden kazasında şehit olan 284 işçi için Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 150 madenci, Yasin-i Şerif okutup, dua etti. Soma'da yaşanan facianın kendilerini derinden üzdüğünü kaydeden işçiler, arkadaşları için en azından bir Yasin okumak ve dua etmek için bir araya geldiklerini söyledi.

Çevredeki vatandaşlar ve esnafında destek verdiği anma programında duygusal anlarda yaşandı. Bazı işçiler Türk bayrakları açarak, "Acımız büyük, Allah geride kalanlara sabır versin. Eşler, çocuklar ağlayan analar ve babaların acılarını bizden daha iyi hisseden yoktur. Vefat eden tüm arkadaşlarımız Rabbimize kavuştu. Geride kalanlara da sabır ihsan eylesin " diye konuştu.

Park Teknik'te çalışan Bedir Kara, Yasin-i Şerif okuduktan sonra dua ettirerek, Şehitlerimiz için helallik istedi. Bedir Kara, Tunçbilek'te kamu ve özel sektörde kasvetli bir hava estiğini, son derece üzgün olduklarını ve yer altına girerken hayatını kaybeden kardeşlerini hatırladıklarını söyledi. Kara, "Duygularımızı anlatmak mümkün değil. Acımız büyük ve derinden üzüntülüyüz. Maden işçisi olarak onların ailelerinin durumunu bizden daha iyi anlayacak kimse yoktur diye düşünüyorum. Soma'da Şehit olan arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet geride kalan ailelerine ve Türk halkına sabırlar diliyoruz. Bizi burada yalnız bırakmayan Tavşanlılılara da teşekkür ediyoruz " dedi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Soma'da Şehit Olan Arkadaşlarını Andılar - Son Dakika


Advertisement