Soma'da Aile Hekimleri Randevulu Sisteme Geçti - Son Dakika
Yerel

Soma'da Aile Hekimleri Randevulu Sisteme Geçti

Soma\'da Aile Hekimleri Randevulu Sisteme Geçti

Soma ilçesinde vatandaşların sağlık hizmetine daha kolay erişiminin sağlanması için aile hekimliği Randevu Sistemi başlatıldı.

02.07.2013 15:29

Soma İlçesinde muayene için sıra beklemek istemeyen hastaların telefon ya da internet üzerinden randevu alabilecekleri bildirildi.

Soma İlçe Sağlık Müdürü Mustafa Babacan, yaptığı açıklamada, ülke genelindeki Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) uygulamasının aile hekimliği birimlerini de kapsayacağını, uygulamaya Soma'da başladıklarını bildirdi.

"Alo 182" telefon hattı ve "www.hastanerandevu.gov.tr" internet ardesinden aile hekimleri için randevu alınabileceğini bildiren Babacan, şunları söyledi:

"Soma'da 10 Aile Sağlığı Merkezinde toplam 30 aile hekimi ile hizmet veriyoruz. Bir aile hekiminin sağlıklı hizmet verebilmesi için standart olan hasta sayısı 45, ancak Soma'da yeri geldiğinde bir hekimimiz 110 hasta bakıyor. Doktorlarımız ev hastalarına, aşıya gelmeyen hastaların evlerine, köy ziyaretleri de yaptığından, hastalarımızın daha rahat hizmet alabilmesi için bu uygulama başlatıldı. Vatandaşların aile hekimlerinden daha iyi hizmet alabilmesi, muayene sırası beklememeleri ve hastaya ayrılan sürenin daha uzun ve verimli olmasını planlıyoruz." - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Soma'da Aile Hekimleri Randevulu Sisteme Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement