Soma Chp, Belediye Başkan Adayını Eğilimle Belirleyecek - Son Dakika
Yerel

Soma Chp, Belediye Başkan Adayını Eğilimle Belirleyecek

Soma Chp, Belediye Başkan Adayını Eğilimle Belirleyecek

Cumhuriyet Halk Partisi Soma İlçe Teşkilatı Pazar günü yapacağı eğilim yoklaması öncesi aday adaylarıyla birliktelik mesajları verdi.

25.10.2013 13:14

Cumhuriyet Halk Partisi Soma İlçe Teşkilatı Pazar günü yapacağı eğilim yoklaması öncesi aday adaylarıyla birliktelik mesajları verdi. CHP İlçe Başkanı Murat Bayramoğlu, iki aday adayından hangisiyle yola çıkarsa çıksınlar hep birlikte Soma Belediyesi'ni kazanmak için mücadele edeceklerini vurguladı.

Eğilim yoklamasının parti içi demokrasi anlayışını gösterdiğini vurgulayan Bayramoğlu, "Yerel seçimlerde yönetim kurulu olarak eğilim yoklamasına gitme kararı alarak genel merkeze bildirdik. 27 Ekim günü Manisa'daki 2 merkez ilçe ile Belediye Başkan Adayımızı eğilim yoklaması ile belirlenmesi kararı verildi. Soma ilçe örgütü olarak bizler bir gururu yaşıyoruz. Çünkü Manisa ilçeleri arasında eğilim yoklaması ile belediye başkan adayını belirleyecek 3 ilçe içerisindeyiz. Bu da bizim Soma ilçe örgütü olarak parti içi demokrasi anlayışına gösterdiğimiz saygının delilidir." dedi.

Pazar günkü eğilim yoklamasında 30 Haziran 2013 sonrası partiye üye olan kişilerin oy kullanacağını belirten Bayramoğlu, "Genel Merkezimiz 3 gözlemci yolladı. Bu partililerimiz Pazar günü bizlerle birlikte olarak eğilim yoklamamız gerçekleşecek." dedi.

Pazar günü saat 17.00'da sonlanacak olan eğitim yoklaması sonrasında oyların sayılarak adayın belirleneceğini ifade eden Bayramoğlu, "Oy sayımı biter bitmez sandıkları açacağız. Oy sayımı gözlemcilerin huzurunda yapılacak. Biz AK Parti gibi değiliz. Eğitim yoklaması yaptırarak, sandığı arabanın bagajına koyarak Ankara'ya götürerek orda herkesten gizli saklı açıp işine geliyorsa açıklamak söz konusu değildir. Parti içi demokrasiyi gerçekleştireceksek bunu tam anlamıyla yapacağız. Şeffaf olarak yapacağız. Biz parti içi demokrasiyi layıkıyla uygulayan bir partiyiz. Tıpkı 2012'de ilçe kongresi seçiminde olduğu gibi. Bizim aday adaylarımız ister belediye başkan aday adayı olsun ister, ister yönetim kuruluna aday olmuş arkadaşlarımız olsun, bu parti içi demokrasiyi kavga etmeden gürültüsüz bir şekilde yapabilecek tecrübeye de sahip, kaliteye de sahip. Bunu da 2012'deki kongredeki gibi belediye başkanlığı adaylığı eğitim yoklamasında da gerçekleştireceğiz. Bizler AKP gibi kongreler yapıp, kazananı görevden alarak kaybedeni onun yerine atayacak antidemokratik anlayışta olmayacağız. Soma'da bu oldu. CHP'de üyelerin dediği olur. CHP, AKP gibi üyelerin kararını reddederek bundan sonra yürümeyecektir. Bu partinin gerçek sahipleri bu partinin üyeleridir. Parti içi demokrasiyi hem parti içerisinde hem de Türkiye'de uygulayabilecek tek parti CHP'dir. Farklı düşüncelere vardır. Ama bir biat kültürüne emret komutanım, emret büyüğüm şeklinde değil, farklı düşüncelere tahammül ederek saygı duyarak en güzeli bulacak bir partidir." dedi.

Aday adayları Bahri Yılmaz ve Mustafa Küçükkayapalı söz hakkı alarak CHP'ye bağlılıklarını anlattı. İlk olarak konuşan Aday Adayı Bahri Yılmaz, "Bizler CHP'nin gönüllü neferleriyiz. Bugüne kadar gerek ön gerek arka safhada maddi manevi desteklerimizi esirgemedik. Partimizin gücüne güç katmak için bir adım öne çıktık. Pazar günü yola çıkılacak aday için siz karar vereceksiniz. Bu karara saygımız sonsuz. CHP bu devletin kurucu iradesidir ve yine devletimizin sağlıklı bir zeminde yeniden halkına hizmet edebilmesi için CHP'nin mutlaka önce yerelde sonra genelde iktidar olarak ülkenin geleceğine sahip çıkma zorunluluğu vardır. Bu bilinçle huzurunuza geldik." dedi.

Diğer aday adayı Mustafa Küçükkayapalı ise "CHP'nin aday adayı dahi olmak şeref vericidir. Artık biz susacağız üyeler konuşacak. Sizlerin vereceği karar en hayırlı karar olacaktır. Umarım CHP'nin Soma'da belediyeyi kazanması sizlerin bizlerin ellerinde. Soma Belediyesi'nde yaşanan yolsuzluklar, usulsüzlüklerin karşısında olmak için hep birlikte CHP'nin saflarında birleşmemiz gerekiyor." şeklinde konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Soma Chp, Belediye Başkan Adayını Eğilimle Belirleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement