Size Yapılmasını İstediğinizi, Siz de Başkasına Yapabilirsiniz - Son Dakika
Yerel

Size Yapılmasını İstediğinizi, Siz de Başkasına Yapabilirsiniz

Size Yapılmasını İstediğinizi, Siz de Başkasına Yapabilirsiniz

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde 'Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Bölümü 2.Sınıf öğrencilerinin düzenlediği 'İyi Bir Gelecek, Güçlü Bir Kariyer ve Meslek Etiği' konulu konferans,...

04.04.2013 15:11

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde 'Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Bölümü 2. Sınıf öğrencilerinin düzenlediği 'İyi Bir Gelecek, Güçlü Bir Kariyer ve Meslek Etiği' konulu konferans, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Genel Sekreteri Ali Ağbal, öğretim görevlileri, Karaağaç Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Fevzi Coşkunöz ve çok sayıda öğrenci katıldığı programın açılış konuşmasını yapan Öğretim Görevlisi Taha Aslanlı, düzenlenen konferansın, okulda verilen üç ayrı dersin ortak uygulaması olduğunu vurgulayarak "Bu program, Etkinlik Yönetimi, Halkla İlişkiler ve Kariyer Yönetimi dersleri çerçevesinde, tamamen öğrenciler tarafından organize edildi. Böylece, bir etkinliğin nasıl organize edileceğine ilişkin derslerde öğrendikleri bilgileri, baştan sona uygulama imkanı buldu." Diye konuştu.

Aslanlı, Yüksekokul öğrencilerinin, her hafta bir etkinlikle Çerkezköy'deki sosyo-kültürel hayata zenginlik katma devam edeceğini söyledi. Öğretim Görevlisi Taha Aslanlı'nın yaptığı açılış konuşmasının ardından Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, 'İyi Bir Gelecek, Güçlü Bir Kariyer ve Meslek Etiği' konulu konferans verdi.

"Etiği, bize 25 yıl önce moralite diye anlatmışlardı. 2000'lerde morolite yerine etik kelimesi geldi."ifadeleriyle sözlerine başlayan Belediye Başkan Yardımcısı İnce, konferansa 'Etik'in tanımını yaparak başladı. Etik'i 'iş ahlakı' olarak tanımlayan Gökhan İnce, etiği, 'Kamu sektöründe etik', 'Özel sektörde etik' diye ikiye ayırdı. Kamu etik standartlarıyla sözlerine devam eden İnce, "Kamu görevlileri, kamu hizmetlerinin yerine getirilmesinde sürekli katılımcılığı, saydamlığı, tarafsızlığı, dürüstlüğü, kamu yararını gözetmeyi, hesap verilebilirliği, öngörülebilirliği, hizmette yerindeliği ve beyana güveni esas alırlar."diye konuştu.

Konuşmasına daha sonra 'Özel sektör etiği'ni anlatarak devam eden Gökhan İnce, Türkiye'nin etik anlayışı kıyaslamasını ve siyasal etik hakkında bilgeler vererek sürdürdü. İnce, "Etik hatalara karşı kişisel olarak kullanılabilecek iki ölçüt var. Bunlardan birincisi başkalarının size yapmasını istediğimiz şeyleri siz de onlara yapabilirsiniz. İkincisi ise yapmayı düşündüğünüz şeyi, kendi kendinize sorunuz: eğer bu iç hesaplaşma sonucu sizi mutlu edecekse o işi yapınız." diye konuştu.

Etikliğin ölçütünün, kültürden kültüre değişebileceğini vurgulayan Dr. Gökhan İnce, etikliğin temelinde ise Allah korkusunun yattığını vurguladı. İnce "Etik olmak, bu korkunun, farklı din ve kültürlerdeki ortak adıdır." İfadelerini kullandı.

Dr. İnce, konuşmasını 'iş dünyasında yaşanan örneklerle' sürdürürken, öğrencilerden gelen soruları da yanıtladı.

04.04.2013 14: 49: 28

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Size Yapılmasını İstediğinizi, Siz de Başkasına Yapabilirsiniz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement