Sivri kardeşlerden duygulandıran bağış - Son Dakika
Yerel

Sivri kardeşlerden duygulandıran bağış

Sivri kardeşlerden duygulandıran bağışKOCAELİ Kocaeli'de 8 yaşındaki Yunus Emre Sivri ve 13 yaşındaki ibisi Kerem Efe Sivri ile biriktirdikleri paraları depremzede çocukların ekmek alabilmesi gönderdiler.

10.02.2023 13:53  Güncelleme: 14:34

Sivri kardeşlerden duygulandıran bağış

KOCAELİ Kocaeli'de 8 yaşındaki Yunus Emre Sivri ve 13 yaşındaki ibisi Kerem Efe Sivri ile biriktirdikleri paraları depremzede çocukların ekmek alabilmesi gönderdiler.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen iki büyük depremin ardından Kocaeli 7'den 70'e herkes depremzedeler için adeta seferber oldu. Vatandaşlar hem evlerinde kullanmadıkları, hem de mağazadan aldıkları giyim eşyalarını Afet Koordinasyon Ayni Yardım Toplama Merkezine getiriyor. Burada toplanan giyim, ısıtıcı, battaniye, hijyen ve gıda malzemeleri yine gönüllülerce paketlenip tırlara yüklenerek deprem bölgelerine gönderiliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi koordinesinde toplanan yardımlar esnasında ise zaman zaman duygusal anlar yaşanıyor. Depremzedelerin ekmek satın alabilmesi için abisiyle biriktirdiği 160 TL harçlığını, oyuncağını ve kitaplarını bağışlayan 8 yaşındaki Yunus Emre Sivri'nin davranışı ise yürekleri ısıttı. Harçlığının yanına birde not bırakan Yunus, "Sevgili arkadaşım biz Yunus Emre ve Kerem Efe kardeşler olarak acınızı paylaşıyoruz bizi de yanınızda hissedin. Bu zorlu günleri birlikte atlatacağız sizi tüm kalbimizle kucaklıyoruz" satırlarına yer verdi.

"Depremzede arkadaşlarıma harçlığımı göndermek istedim"

Abisiyle biriktirdiği harçlığını ve oyuncaklarını bağışlayan 8 yaşındaki Yunus Emre Sivri, "Depremzede arkadaşlarıma harçlığımı göndermek istedim. Hikaye, kitapları oyuncak ve 160 TL gönderdim. Hava soğuk kar yağıyor, çok yağmur yağıyor o yüzden enkazdan çıkan arkadaşlarımız için her şeyi bütün emeğimizi gönderiyoruz" dedi.

"Kumbaramda biriktirildiğim harçlıklarımla kaç tane ekmek alabilirler"

Oğlunun anlamlı davranışını değerlendiren anne Macide Sivri, "Yunus Emre bana önce bugünün ekmek fiyatını sordu bende kendisine söyledim 'anne kumbarama biriktirdiğim harçlıklarımı depremdeki kardeşlerime yollasam kaç tane ekmek alabilirler' dedi. Bende ona, oğlum şuadan orada ekmek satılmıyor her yerden oraya yardım gidiyor ama sen istersen kumbaranı onlara gönderebilirsin dedim. Bunun yanı sıra onların yanında olduğunu belirten bir mektup da yazdı. Kumbarasını, mektubunu, hikaye kitaplarını ve oyuncağını onlara manevi anlamda destek olmak için gönderdi" diye konuştu.

Sivri kardeşlerden duygulandıran bağış
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sivri kardeşlerden duygulandıran bağış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement