Siverekliler Kaymakamı İstifaya Çağırdı - Son Dakika
Yerel

Siverekliler Kaymakamı İstifaya Çağırdı

Siverekliler Kaymakamı İstifaya Çağırdı

Günlerdir Siverek'te devam eden enerji kesintisi vatandaşları sokağa döktü. Siverekliler protesto yürüyüşlerinde kaymakamı istifaya çağırdı.

16.12.2013 11:34

Siverek'te elektrik kesintilerini "Kaymakam istifa" sloganları ile Kaymakamın evine yürüyerek protesto eden yüzlerce vatandaş, "Ben istifa edersem bu sorun çözülecek mi?" diye soran ilçe Kaymakamı Hamza Erkal'a, "Bu şehri yönetiyorsan çözeceksin. Yönetemiyorsan istifa et, şehrimizi biz yönetiriz" cevabını verdi.

Siverek'teki Esmerçay Caddesi'nde bir araya gelen yaklaşık çok sayıda vatandaş, yürüyüş ve yol kesme eylemleri ile ilçede uygulanan elektrik kesintilerini protesto etti. Özelikle Gülabibey, Şair İbrahim, Esmer Çayır Mahallelerinde yaklaşık 10 gündür elektriğe hasret kaldıklarını söyleyen vatandaşlar, Ofis Mahallesi'nde ki ilçe Kaymakamı Hamza Erkal'ın evine doğru yürüyüşe geçtiler.

"Kaymakam istifa" sloganları ile yürüyen vatandaşların sayısı kaymakamın evine vardıklarında yoldan katılanlar ile giderek arttı. Dışarı çıkan Kaymakamın konuşmasını sürekli "İstifa" sloganları ile kesen vatandaşlar, kaymakamın elektrik kesintisi sorununu çözmesini istedi. "Ben istifa edersem bu sorun çözülecek mi?" sorusu ile konuşmasına başlayan Erkal'a, vatandaşlar "Bu şehri yönetiyorsan çözeceksin. Yönetemiyorsan istifa et, şehrimizi biz yönetiriz" cevabını verdi. Erkal'ın "Elektrik özelleşti, ben bir şey yapamam, gidin sorununuzu kendiniz çözün" demesi üzerine vatandaşlar, Diyarbakır-Urfa Karayolu üzerinde Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi (EDAŞ) binasına doğru yürüyüşe geçti.

"Hükümet istifa", "Vali, Kaymakam istifa", "Ampul patladı", "Bakan Faruk Çelik istifa" ve "AKP'li vekiller istifa" sloganları ile Karayoluna yetişen vatandaşlar, karayolunu 10 dakikalığına trafiğe kapattı.

Uzun araç konvoyunun oluştuğu gözlenirken, vatandaşlar, "Bu sorun çözülmez ise eylemlerimiz büyüyerek devam edecek" açıklamasında bulundu. Gün içinde devam eden olaylar daha sonra olaysız bir şekilde sona erdi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Siverekliler Kaymakamı İstifaya Çağırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement