Sivas Yazarları ile Buluşuyor' Projesi Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Sivas Yazarları ile Buluşuyor' Projesi Devam Ediyor

Sivas Yazarları ile Buluşuyor\' Projesi Devam Ediyor

"Sivas Yazarları ile Buluşuyor" projesi kapsamında, Yazar ve Eleştirmen İdris Ekinci, öğrencilerle bir araya geldi.

09.11.2016 15:58

"Sivas Yazarları ile Buluşuyor" projesi kapsamında, Yazar ve Eleştirmen İdris Ekinci, öğrencilerle bir araya geldi.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Sivas Yazarları ile Buluşuyor' projesi bu yıl da devam ediyor. Yeni eğitim öğretim dönemindeki ilk program, yazar ve eleştirmen İdris Ekinci'nin katılımı ile Sivas Lisesi'nde gerçekleştirildi. Programa Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Sivas Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, Milli Eğitim Şube Müdürü Mücahit Gül, Okul Müdürü Selahattin Erdem, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, geçen yıl başlatılan projenin öğrencilere önemli katkılar sağladığını söyledi.

Altınsoy,"Biz, Sivas Yazarlarıyla Buluşuyor Projesini geçen sene başlattık. Olumlu dönütler aldık, projemiz çok beğenildi. Öncelikle değerlerimizi ön plana çıkarmış olduk. Gerek Sivas'ta, gerekse Sivas dışında yaşayan, bu toprakların suyunu içmiş, bu topraklarda büyümüş, Sivas kütüğüne kayıtlı, bu okullarda okumuş birçok değerimiz vardı. Biz bu değerlerimizi öğrencilerimizle buluşturalım istedik. Bu projenin çok faydalı olduğunu gördük. En başta sizlere öz güven geliyor. Okullara biz yazarlarımızı, şairlerimizi getiriyoruz ve 'siz de şair, yazar, bürokrat olabilirsiniz' diyoruz. Projemiz yıl sonuna kadar ayda 3 yazar ile devam edecek. Her yazarımız en az 4 okulda yüzlerce öğrencimizle buluşacak. Projenin sonunda il genelinde ve ilçelerimizde binlerce öğrencimiz önceden eserlerini okudukları yazarlarla hasbıhal etmiş olacaklar" ifadelerini kullandı.

Altınsoy'un konuşmasının ardından yazar ve eleştirmen İdris Ekinci öğrencilerle bir araya geldi. Ekinci, öğrencilik yılları ile kendisini eleştirmen ve yazarlığa sürükleyen hayat hikayesini öğrencilerle paylaştı. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sivas Yazarları ile Buluşuyor' Projesi Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement