Sivas'ta Ahilik Kutlamaları Buruk Geçti - Son Dakika
Yerel

Sivas'ta Ahilik Kutlamaları Buruk Geçti

Sivas\'ta Ahilik Kutlamaları Buruk Geçti

Sivas'ta Ahilik ve Kültür Haftası etkinlikleri, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın 5 akrabasını kazada kaybetmesi nedeniyle buruk geçti.

26.09.2013 10:42  Güncelleme: 14:22

Sivas'ta Ahilik ve Kültür Haftası etkinlikleri, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın 5 akrabasını kazada kaybetmesi sonucu buruk geçti.

Ahilik Haftası nedeniyle yapılacak etkinliklere il protokolü, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ı cenaze töreninde yalnız bırakmamak için Gürün ilçesine gidince etkinlikler buruk bir havada geçti. Etkinlikler kapsamında Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş, Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekil Ali Kılıç, Ahilik kutlama komitesi üyeleri, resmi daire müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, oda başkanları, esnaflar ve öğrenciler Ahi Emir Türbesi önünden başlayarak mehter eşliğinde Atatürk Kongre ve Etnografya müzesi önüne kadar yürüdü.

Yapılan konuşmaların ardından yılın ahisi seçilen anahtarcı Celal Gülseven'e Ahilik kaftanı ve plaketi SESOB Başkan Vekili Ali Kılıç tarafından verildi.Yılın en iyi bayan esnafı Seda Yüksektepe ve erkek esnafı Osman Subaşı'ya ödüllerini Vali Vekili Mehmet Aktaş ve Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok tarafından verildi.

Törende çeşitli meslek gruplarından geçilen oda üyelerine ahilik yemini yaptırıldı. Ahilik yemenine katılan esnaflara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği yönetim kurulu üyeleri tarafından belge ve bayrak verildi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sivas'ta Ahilik Kutlamaları Buruk Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement