Sivas Belediye Başkanı Ürgüp'e Ziyaretler Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Sivas Belediye Başkanı Ürgüp'e Ziyaretler Devam Ediyor

Sivas Belediye Başkanı Ürgüp\'e Ziyaretler Devam Ediyor

İstanbul'da faaliyet gösteren Sivas Merkez ve Köyleri Federasyonu (SİMFED) Başkanı Muhittin Doğan ve üyeleri, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ü ziyaret etti.

24.12.2013 14:05

İstanbul'da faaliyet gösteren Sivas Merkez ve Köyleri Federasyonu (SİMFED) Başkanı Muhittin Doğan ve üyeleri, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ü ziyaret etti.

Sivas Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ürgüp ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, "İstanbul'da oluşmuş derneklerimiz, federasyonlarımız Sivas'ın önemli bir gücüdür. Federasyonları daha çok önemsiyorum. Birliği, beraberliği temsil etmeleri, Sivas'a katkı sağlamaları önemlidir. Turizmi canlandırmak, köyleri canlı tutmak lazım. İnsan doyduğu yere hizmet edecek ama doğduğu yeri de unutmayacak. Bu manada tekrar arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

Doğan, 147 köyden oluşan derneğin tanıtımı için çalıştıklarını belirtti.

- Mevlana'nın torunundan, Ürgüp'e ziyaret

Mevlana'nın 22. kuşak torunu Esin Çelebi Bayru, Başkan Ürgüp'ü ziyaret etti.

Mevlana'nın kültür hayatındaki önemini vurgulayan Ürgüp, şunları kaydetti:

"Eserleri ve hayatıyla yolumuza ışık tutan dev şahsiyetler vardır. İşte Hz. Mevlana da bunlardan biridir. Sevginin, hoşgörünün, muhabbetin ve tabi ki imanın zirvelerinden tertemiz kıssalar getirerek içimizdeki yangınları söndüren büyük bir velidir. Etkisi ve gücü daha uzun yıllar sürecek, yeni nesiller de bu ışıktan faydalanacaktır."

Ürgüp, Bayru'ya belediyenin kültürel yayınlarından hediye etti. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sivas Belediye Başkanı Ürgüp'e Ziyaretler Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement