Şırnak'ta 1. Yibo Şenliği Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Şırnak'ta 1. Yibo Şenliği Yapıldı

Şırnak\'ta 1. Yibo Şenliği Yapıldı

Şırnak Merkeze Bağlı Kumçatı beldesi Vali Aydın Aslan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) Kapalı Spor Salonu'nda '1.YİBO Şenliği' düzenlendi.

24.05.2012 10:11

Şırnak Merkeze Bağlı Kumçatı beldesi Vali Aydın Aslan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) Kapalı Spor Salonu'nda '1. YİBO Şenliği' düzenlendi.

Kumçatı beldesinde yaşam adı altında düzenlenen şenlikte Şenoba Orgeneral Edip Başer YİBO, İdil YİBO, Vali Aydın Aslan YİBO, Güçlükonak 75. Yıl YİBO ve Beytüşşebap YİBO öğrencilerinin hazırladığı etkinlikler gösterildi. Etkinlikler kapsamında YİBO'da yaşam konulu slayt gösterisi, şiir dinletisi, halk oyunları, skeç etkinliği, komedi dans gösterisi, tiyatro gösterisi ve tekvando gösterimleri ile YİBO öğrencilerinin yaptıkları el becerileri sergilendi. 1. YİBO şenliğine telekonferansla katılan Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Hatice Şap, YİBO'ların yaptıkları çalışmalardan dolayı öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti. Şenliğe Kumçatı Belde Belediye Başkanı Mehmet Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdürü Sabahattin Yürenç, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İdil YİBO Müdürü M. Şirin Aslan, Şırnak genelinde 5 YİBO'nun hazırladığı şenlikte olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Aslan, "Biz şunu çok iyi biliyoruz ki köy çocuklarının insani değerleri eşsizdir. Sevgi denilen değer yetişkinlere, çocuklara öğretilsin diye en çok

da köy çocuklarına emanet edilmiştir. Bir meslektaşımızın deyimiyle hormonsuz yetişmiş sevginin, saygının, güler yüzün, ağır başlılığın emsalsiz örnekleridir. Köy çocukları bilgisayarlar, cep telefonları, internet, alışveriş merkezleri ve birbirlerine saygısız davranan gerilimli ortamlardan uzak; omuzuna dokunduğunuzda ise sonsun bir sevgiyle gülümseyen göz bebeklerimizdir. YİBO'lar ağlayarak gidilecek okullar değil; güle oynaya gelinecek okullar haline getirilmelidir. Yapılan araştırmalar sonucunda YİBO'ların genel anlamada iyi düzeyde olduğu bulundukları bölgenin en iyi eğitimini veren okulları olduğu kanısına varılmıştır. Özelikle YİBO'larda eğitim ve öğretimde verimlilik ve kalite isteniyorsa öğrencilerin kendini güvende hissetmeleri için özel güvenlik elamanları alınmalı ve her hafta öğrencinin ailesini görme fırsatı için servis imkanı sağlanmalıdır. YİBO'lar aynı zamanda bulundukları bölgede bir kültür merkezi durumundadır. Bütün bunlar gösteriyor ki YİBO'lar Türk eğitim sistemimize katkıda bulunan, eğitim kalitesini sürekli yükselten, eğitimde fırsat eşitliği sağlayan okullardır" dedi.

Konuşma ve gösterilerin ardından davetliler öğrencilerin yaptıkları sergiyi gezdi. Program verilen kokteyle sona erdi. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şırnak'ta 1. Yibo Şenliği Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement