Sinoplu Taksici: Ben 45 Yıldır Bu İşi Yapıyorum, Böyle Bir 11 Ay Görmedim. Kazandığımız Parayı Benzinliğe Veriyoruz - Son Dakika
Yerel

Sinoplu Taksici: Ben 45 Yıldır Bu İşi Yapıyorum, Böyle Bir 11 Ay Görmedim. Kazandığımız Parayı Benzinliğe Veriyoruz

Sinop’ta taksiciler artan akaryakıt fiyatlarına tepkili. Sinoplu taksici Yusuf Yılmaz, “Ben 45 yıldır bu işi yapıyorum, böyle bir 11 ay görmedim. Kazandığımız parayı, götürüyoruz benzinliğe veriyoruz. 100-200 lira elimize para kaldıysa ne mutlu bize. Onunla da günlük ihtiyacımızı karşılıyoruz” dedi.

16.12.2022 12:53  Güncelleme: 13:06

MUSTAFA USTA

Sinop'ta taksiciler artan akaryakıt fiyatlarına tepkili. Sinoplu taksici Yusuf Yılmaz, "Ben 45 yıldır bu işi yapıyorum, böyle bir 11 ay görmedim. Kazandığımız parayı, götürüyoruz benzinliğe veriyoruz. 100-200 lira elimize para kaldıysa ne mutlu bize. Onunla da günlük ihtiyacımızı karşılıyoruz" dedi.

Sinoplu taksici Yusuf Yılmazer, ekonomik kriz ve akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar nedeniyle yaşadıkları sorunları ANKA Haber Ajansı'na anlattı. Yılmazer, şunları söyledi:

"Mazot 17 lirayken tarife aldık. O tarifeyle halen devam ediyoruz. Mazot 30 lira 80 kuruş olduğu zaman da aynı tarifeyle çalıştık. En yakın mesafe 25 liraydı, taksimetre açılış 12 liraydı. Kilometrede de 8 lira alıyorduk ve 10 aydan beri mazota çalıştık. Mazota zam geldi, üstüne parçalara da zam geldi. 300 liraya yağ alıyorduk geçen sene, şimdi 5 litre motor yağı bin lira. Fren balatasını 180 liraya alıyorduk, şimdi 450 lira. Filtreyi 100 liraya alıyorduk, şimdi 200 lira.

"MÜŞTERİ 70 LİRAYA 'OF' DİYOR"

3-4 kişi taksiye biniyor, dolmuşa 20 lira veriyor, bize 25 lira veriyor. Bu tutarı aralarında paylaşıyorlar. Müşteri bu duruma tepki göstermiyor. Ama biz bazı müşterilerin anlayışına sığınarak 5 lira fazla alıyoruz. 32 lira yazıyorsa 35 lira alıyoruz. 38 yazıyorsa 40 alıyoruz. Müşteriye söylüyoruz. Onlar da sağ olsun anlayışlı davranıyorlar. Bizim vatandaşımız yine duyarlı. Bize karşı duyarlı olduğunu düşünüyorum. Ama parçacılar veya alışveriş yaptığımız hiçbir yerde duyar yok. 'Bin 20 lira' diyor, bin 20 lirayı alıyor bizden. Bazı tek binen müşteriler, merkezden hastaneye gidiyor, 70 lira yazıyor. Müşteri, 70 liraya 'Of' diyor. Biz de 'Tamam 60 lira ver' diyoruz. 'Yok, 50 lira vereyim' diyor. Bizim kar marjlarımızda yüzde 100 düşüş var. Ben, bu işi 45 yıldır yapıyorum. Üçte bir araba yakıyordu, üçte biri bize kalıyordu, üçte biri de arabaya kalıyordu. Şimdi yarısını yakıyor. Yarısı da arabayla bize kalıyor.

"PARA OLMAYINCA NE YAPACAK İNSANLAR"

Doğal gaz yaptırdık hamdolsun. Elektrik parası; geçen sene en son aylık 3 bin 500 liraya kadar verdik. 7 kişiyiz biz. Ayda 500 lira kişi başı elektrik parası verdik. Oturuyoruz. Bazen akşama kadar oturuyoruz. İnsanlarda para yok, ne yapacağız? Ne yapmamız lazım? İnsanlarda para olmayınca ne yapacak insanlar? Taksiye binemiyorlar. Mecbur kalmadıkça binemiyorlar. Hastaneye gidiyorlar ya da havalimanına veya otogara gidiyorlar. -5 derecede evlerine yürüyerek gidiyor insanlar. Taksiye binemiyorlar ya da dolmuş tercih ediyorlar. Hayat çok pahalı. Ben 45 yıldır bu işi yapıyorum, böyle bir 11 ay görmedim. Kazandığımız parayı, götürüyoruz benzinliğe veriyoruz. 100-200 lira elimize para kaldıysa ne mutlu bize. Onunla da günlük ihtiyacımızı karşılıyoruz. Emekli aldığım maaş bana yetmiyor. 4 bin 700 lira maaş alıyorum. O maaş bana yetmiyor. Nasıl yapacağız bilmiyorum. Hayat pahalı. İnşallah düzelir diye bekliyoruz."

Sinoplu Taksici: Ben 45 Yıldır Bu İşi Yapıyorum, Böyle Bir 11 Ay Görmedim. Kazandığımız Parayı Benzinliğe Veriyoruz
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Sinoplu Taksici: Ben 45 Yıldır Bu İşi Yapıyorum, Böyle Bir 11 Ay Görmedim. Kazandığımız Parayı Benzinliğe Veriyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement