Sinop'a İş Geliştirme Merkezi Kuruluyor - Son Dakika
Yerel

Sinop'a İş Geliştirme Merkezi Kuruluyor

Sinop\'a İş Geliştirme Merkezi Kuruluyor

İş Geliştirme Projesi kapsamında Sinop'ta İŞGEM kurulması ile ilgili KUZKA ile İl Özel İdare Genel Sekreterliği arasında protokol imzalandı.

12.08.2014 13:40  Güncelleme: 16:36

İş Geliştirme Projesi kapsamında Sinop'ta İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) kurulması ile ilgili Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) ile İl Özel İdare Genel Sekreterliği arasında protokol imzalandı.

Valilik salonundaki imza törenine Vali Yavuz Selim Köşger, Valilik Yatırım Danışmanı ve Bakanlık Müşaviri Hayati Yaşar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Alpay, KUZKA Genel Sekreteri Hilmi Ergül, KOSGEB Sinop Hizmet Merkezi Müdürü Gürsel Kızılaslan katıldı.

Vali Köşger, KUZKA'nın bölgede bulunan üç ilin kalkınmasını planlamak ve Türkiye'nin diğer bölgeleriyle ve Türkiye geneliyle aralarındaki kalkınma ve kalkınmışlık farkını kaldırmak ve planlı kalkınmayı gerçekleştirmek üzere kurulmuş bir kalkınma ajansı olduğunu söyledi.

KUZKA'nın 5 yıldır faaliyet gösterdiğini hatırlatan Köşger, "Şu ana kadar üç ili kapsayan Sinop, Kastamonu ve Çankırı için iş çevrelerini, iş yapma, iş geliştirme fikri olan müşetebbislerimize KUZKA tarafından 35 milyon lira destek sağlandı" dedi.

KUZKA'nın bölgedeki kamu kurum ve kuruluşlarına da destek sağladığına işaret eden Köşger, şöyle devam etti:

"Bu noktada ilimiz bu 5 yıllık süre zarfında yüzde 16 civarında bir kurumsal destek almış idi. İlk defa bu sene centilmenlik anlaşması çerçevesinde üç il belli bir miktarda bu işi paylaştı. Daha önce Kastamonu ili ağırlıklı olarak bu desteklerden istifade ediyordu.Sinop bu kapsamda İş Geliştirme Merkezi porjesine yoğunlaştı. İş Geliştirme projesi Özel İdare tarafından belediyemizinde çok uzun yıllar kangren olmuş bir sorunu çözmesi bağlamında bir mezbahane projesini sundular ve kabul edildi. İlimizde 2 tane kurumsal porje yaklaşık 3 milyon lira civarında bir proje destek görmüş oldu" dedi.

Konuşmaların ardından Sinop'a İŞGEM kurulması ile ilgili KUZKA ile İl Özel İdare Genel Sekreterliği arasında protokol imzalandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sinop'a İş Geliştirme Merkezi Kuruluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement