Sinemacıların Gözü Adana'da - Son Dakika
Yerel

Sinemacıların Gözü Adana'da

Sinemacıların Gözü Adana\'da

Son yıllarda "Beyaz Gelincik", "Hanımın Çiftliği", "Issız Adam", "Beynelmilel", "Kurtlar Vadisi-Filistin" ve "007 James Bond" gibi sinema filmi ve televizyon dizilerine plato olan Adana, Orhan Kemal'in "Kötü Yol" romanından esinlenerek çekilecek...

11.04.2012 10:47

Son yıllarda "Beyaz Gelincik", "Hanımın Çiftliği", "Issız Adam", "Beynelmilel", "Kurtlar Vadisi-Filistin" ve "007 James Bond" gibi sinema filmi ve televizyon dizilerine plato olan Adana, Orhan Kemal'in "Kötü Yol" romanından esinlenerek çekilecek yeni bir televizyon dizisini daha ev sahipliği yapacak.

"Kötü Yol" dizisini çekecek Gold Film uygulayıcı yapımcısı Ahsen Tüzün ile Yapım Koordinatörü Ferhat Eşsiz, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ı ziyaret ederek, yeni çekecekleri ve Kanal D Televizyon'da yayınlanacak dizi için destek istediler. Kanal D Televizyonu'nda 2 yıl süreyle yayınlanan ve reyting rekorları kıran "Hanımın Çiftliği" projesinde çalışan ekibin önemli kısmının görev alacağı dizi öncesi mekan araştırması yaptıklarını söyleyen uygulayıcı yapımcı Ahsen Tüzün, "Biz burada çekim yapacağımız mekanların araştırmasını yaparken, İstanbul'daki arkadaşlarımız da oyuncu kadrosuyla görüşmeler yapıyor. Hazırlıklar tamamlandıktan sonra, yani yaklaşık 1.5 ay sonra çekimlere başlayacağız" şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Remziye Ebrahimisadr, Altın Koza Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Güleç, Yönetim Kurulu üyesi İsmail Timuçin ile Genel Müdürü Candan Yaygın'ın da bulunduğu ziyaret sırasında, sinema ve dizi çekmek isteyen yapımcılara her zaman yardımcı olacaklarını söyleyen Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, "Adana'nın tanıtımına katkı koyacak her projeye destek vermeye hazırız" dedi.

Edebiyat dünyasının en önemli isimlerinden Orhan Kemal'in romanından esinlenerek televizyon dizisi yapılmasından ayrı bir mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Vekili Aldırmaz, "Biz tüm sanatçıları seviyoruz. Ama Adanalılar'ı daha çok seviyoruz. Adana'da açtığımız Anadolu'nun ilk ve tek Sinema Müzesi'nde de, Orhan Kemal'in balmumu heykeli bulunuyor. Orhan Kemal'in yanı sıra, Abidin Dino, Yaşar Kemal, Yılmaz Güney gibi dünya çapındaki Adanalı sanatçılarımızın da özel eşyalarını özenle muhafaza ediyoruz. Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ertuğrul Günay da, Adana Sinema Müzesi'ni gezdiler ve çok beğendiler. Bakanlık olarak Adana'daki müzeleri destekleyeceklerini ifade ettiler. Kendilerine Adana halkı adına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"Adana'nın, filmciler için doğal plato olma özelliği var" diyen Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, şöyle devam etti:

"Yaz aylarının en sıcak günlerinde dahi, aynı saatlerde 3 mevsimi birden yaşayabilirsiniz. Sahillerde denize girer, Toros Dağları'nın eteklerinde baharı yaşayabilir, zirvesindeki Çinili Göl'de buzlarla kaplı gölle karşılaşabilirsiniz. Kısacası başka yerlerde 9-10 ayrı mekanda çekeceğiniz sahneleri Adana'da 1,5 saatlik mesafede bulabilirsiniz."

Büyükşehir Belediyesi'nce hazırlanan, kentin tarihi ve doğal güzelliklerini içeren 1500 fotoğrafın yer aldığı 500 sayfalık Adana Tanıtım Kitabı'nı

"Kötü Yol" dizisi uygulayıcı yapımcısı Ahsen Tüzün'e hediye eden Başkan Vekili Aldırmaz, "Mekan konusunda bu kitaptan da faydalanabilirsiniz" dedi. Adana Tanıtım Kitabı'nı dikkatle inceleyen Tüzün, "Çok güzel bir eser. Yararlanacağımız çok mekan var" şeklinde konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sinemacıların Gözü Adana'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement