Sincan Er Meydanının Başpehlivanı Ünal Karaman Oldu - Son Dakika
Yerel

Sincan Er Meydanının Başpehlivanı Ünal Karaman Oldu

Sincan Er Meydanının Başpehlivanı Ünal Karaman Oldu

Sincan Belediyesi tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen Sincan Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı Ünal Karaman kazandı.

01.06.2014 10:30

Sincan Belediyesi tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen Sincan Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı Ünal Karaman kazandı. Er meydanının en minik pehlivanı Hamza ise büyük ilgi topladı.

Türkiye'nin en ünlü 21 başpehlivanı tarihi Kırkpınar öncesi son sınavını Sincan Yağlı Güreşleri'nde verdi. Bu yıl 6'ncısı düzenlenen Sincan Yağlı Güreşleri'nde güreş severlere pehlivanlar benzersiz bir güreş şöleni sundu. Oldukça heyecanlı mücadelelerin yaşandığı Sincan Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı Ünal Karaman oldu. Mehmet Yeşilyeşil, Nuri Zengin, Ünal Karaman, Şükrü Kazan, İsmail Güzel, Hüseyin Şahinal, Hasan Zeybek, Bayram Ertan, Ahmet Kavakçı gibi başarılı başpehlivanların boy gösterdiği güreş şölenine; Sincan Kaymakamı Salim Demir, Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Erbağ, 2014 Avrupa Güreş Şampiyonu Taha Akgül, Milli Takım ve ASKİ Spor Antrenörü Abdullah Çakmar, Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar ve güreş severler katıldı.

Heyecanlı anların yaşandığı er meydanına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. 400 sporcunun yarıştığı güreşler; küçük, orta, büyük boy, minik, teşvik, deste boy, ayak, baş altı ve baş olmak üzere 13 sıklette yapıldı. Yarı finalde Şükrü Kazan'ı eleyen Mehmet Yeşilyeşil ile Fatih Atlı'yı eleyen Ünal Karaman başpehlivanlık için finalde karşı karşıya geldi. Çekişmeli geçen final bölümünde gülen taraf Ünal Karaman oldu. Güreş severlerin de büyük desteğini alan Karaman'a altın madalyayı Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna verdi.

"İMKANLARIMIZ ÖLÇÜSÜNDE BUNU YAYGINLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Başkan Tuna, "Bu sene 6'ncısını gerçekleştiriyoruz. Sincanımızda vatandaşlarımızın da çok ciddi teveccühü. Güreş bizim ata sporumuz. Bunu da gelecek nesillere aktarmakta biz yerel yönetimler için bir görev olarak düşünüyorum. Ata sporumuzun gelişmesi noktasında da biz de belediye olarak imkanlarımız ölçüsünde bunu yaygınlaştırmaya çalışıyoruz" dedi.

Güreşlere katılıma ilişkin ise Başkan Tuna, "Türkiye çapında, Kırkpınar'ın öncesinde Kırkpınar bu işin rövanşı niteliğinde oluyor. Yani baş pehlivanlar Sincan'da ciddi bir müsabaka yapıyorlar. Dolayısıyla Kırkpınar'ın rövanşı anlamında da bir güreş müsabakası gerçekleşiyor. Her taraftan geliyorlar" ifadelerini kullandı.

TAHA AKGÜL SİNCAN'DA

2014 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 125 kilogram serbest dalında altın madalya kazanan Taha Akgül de Sincan Yağlı Güreşleri'ne katıldı. Sincanlı güreş severler tarafından büyük ilgi gören Akgül, minik 2 boyda derece girenlere de ödüllerini takdim etti. Ata sporu güreşe gönül veren miniklere kendi formasını da hediye eden Akgül, minik güreşçileri çalışmaları için yüreklendirdi.

EN MİNİK GÜREŞÇİ HAMZA

Sincan Yağlı Güreşleri'nin en minik pehlivanı Hamza ise, geçen yıl olduğu gibi bu yılda Sincanlı güreş severlerin gözdesi oldu. Geçen yıl er meydanına çıkan küçük Hamza, Sincan Er Meydanı'nda pehlivanların arasında yerini aldı. Kispetini giyip er meydanında dolaşan Hamza, sevimliliği ve hareketleri ile izleyicinin gözdesi oldu.

Sincan Yağlı Güreşleri'nde hem vatandaş hem de Türkiye Güreş Federasyonu Başkan Tuna'ya desteklerinden dolayı teşekkür etti. Spora ve sporcuya verdiği desteklerden dolayı Sincan Kaymakamı Salim Demir'e ve Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna'ya Türkiye Güreş Federasyonu tarafından teşekkür plaketi verildi.

Sincan Yağlı Güreşleri'nde siklet birincileri; minik 1 boyda Enes Kalkan, minik 2 boyda Mert Olgun, Teşvik 1 boyda Murat Tosun, Teşvik 2 boyda Onurcan Koç, deste küçük boyda Mustafa Özkaya, deste büyük boyda Hasan Özev, küçük orta küçük boyda Ebuzer Gürkol, küçük orta büyük boyda Asil Çelik, büyük boyda Ömer Faruk Kalender ve baş altında Burhan Şahin birinci oldu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sincan Er Meydanının Başpehlivanı Ünal Karaman Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement