Silvanlılar Piknik'te Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Silvanlılar Piknik'te Bir Araya Geldi

Silvanlılar Piknik\'te Bir Araya Geldi

İstanbul Silvanlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği'nin girişimleriyle her yıl geleneksel olarak yapılan "Silvanlılar buluşması" bu yıl da piknik etkinliğiyle gerçekleşti.

02.07.2012 14:57

İstanbul Silvanlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği'nin girişimleriyle her yıl geleneksel olarak yapılan "Silvanlılar buluşması" bu yıl da piknik etkinliğiyle gerçekleşti.

Silvanlıların yoğun ilgi gösterdiği pikniğe İstanbul'un birçok ilçesinden ve civar illerden katılım oldu. Beykoz'un Riva Bahadır Piknik Alanı'nda yapılan etkinlikte davul-zurna eşliğinde halay çekilerek eğlenen Silvanlılar güzel bir hafta sonu geçirdi. Aileleriyle pikniğe katılan Silvanlılara hitaben bir konuşma yapan Silvanlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet İhsan Çevik, hemşehrileriyle bir araya gelmekten dolayı mutlu olduklarını söyledi. Çevik, "Metropollerde yaşamanın ne kadar zor ve stresli olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu tür organizasyonlarla hasret gidermeyi, tanışma ve kaynaşmayı hedeflemekteyiz. Hepinizin eğlenmesi ve bir araya gelmesi bizleri mutlu etmiştir. Sizlerin destek ve katılımıyla daha güzel çalışmalarda bulunacağız. Önümüzdeki yıl daha fazla hemşehrimizle bir araya gelmeyi amaçlamaktayız. Dernek olarak Silvanlı ve desteğe muhtaç 28 yüksek öğrenim öğrencimize burs veriyoruz. Bu sayıyı yükseltme telaşındayız. Dernek çalışmalarında bayanları da yanımızda görmek istiyoruz. Bayanların bu tür sivil toplum kuruluşlarında katılım göstermelerini önemsiyoruz. Kadının toplum içerisindeki yerinin erkeklerle eşit olması gerektiğine de inanıyoruz. Dernek olarak sizlere hizmet etmek ve sizleri bir araya getirmek bizim tek gayemiz olup bu heyecanımızı sizlerin desteğiyle daha da ileriye götüreceğiz. Pikniğe ailenizle gelip bizleri onurlandırdığınız için hepinize teşekkür ederiz" dedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Silvanlılar Piknik'te Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement