Silvan'da İlk Newroz Ateşi Köylerde Yakıldı - Son Dakika
Yerel

Silvan'da İlk Newroz Ateşi Köylerde Yakıldı

Silvan\'da İlk Newroz Ateşi Köylerde Yakıldı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde ilk Newroz ateşi onlarca kişinin katılımıyla Darısever (Mala Hirmo) köyünde yakıldı.

15.03.2014 13:07

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde ilk Newroz ateşi ilçeye bağlı Darısever (Mala Hirmo) köyünde aralarında BDP Silvan Belediyesi Eşbaşkan Adayı Yüksel Bodakçı ve BDP'li yöneticilerinin de bulunduğu onlarca kişinin katılımıyla yakıldı.

Sarı, kırmızı ve yeşil BDP bayrakları ile süslenmiş alanda kadınların çoğunlukta olduğu ve çevre köylerden de yurttaşlar katıldı. Öcalan'ın posterlerinin de açıldığı Newroz kutlamasında Newroz ateşi Silvan Belediye eş başkan adayı Yüksel Bodakçı tarafından yakıldı. Ardından konuşan Yüksel Bodakçı, "Bugün yaktığımız ateş başkanın ve halkımızın özgürlüğü olsun. Bu seçimi referandum gibi görmemiz gerekiyor. Öncelikle kadınlar olarak bizler bunu yürütmeliyiz. Bizler 30 Mart'ı başkanın özgürlüğü yapmalıyız. Önderliği özgürleştirip siyasete girmesini sağlamalıyız. Eğer bizler elimizi vicdanımıza koyup çalışırsak önderliği özgürleştiririz" dedi.

Köylerinde artık belediyeler için mahalle konumuna girdiği ve bu yüzden belediyelerin sürekli olarak hizmet götürmesi gerektiğini ifade eden Bodakçı, "Belediyemizin kapısı tüm halkımıza açıktır. Bizler hizmet için buradayız" dedi. Yapılan konuşmaların ardından Zembilfroş Kültür ve Sanat Merkezi'ne bağlı Ozan Şahin'in söylediği şarkılar eşliğinde halayların çekilmesiyle program son buldu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Silvan'da İlk Newroz Ateşi Köylerde Yakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement