Silopi'de Kitap Fuarı Açıldı - Son Dakika
Yerel

Silopi'de Kitap Fuarı Açıldı

Silopi\'de Kitap Fuarı Açıldı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde Kaymakamlık tarafından 'Silopi Okuyor Türkiyem Şenleniyor' Projesi kapsamında ilçede ilk kez kitap fuarı düzenlendi.

03.03.2014 15:45  Güncelleme: 15:43

Şırnak'ın Silopi İlçesinde Kaymakamlık tarafından 'Silopi Okuyor Türkiyem Şenleniyor' Projesi kapsamında ilçede ilk kez kitap fuarı düzenlendi. Fuarda aralarında Kürtçe kitaplarının da bulunduğu yaklaşık 100 bin eser sergilendi.

Silopi İlçesi Anadolu lisesinde düzenlenen etkinliğe Şırnak Valisi Hasan İpek,Silopi Kaymakamı Suat Demirci, Cizre Kaymakamı Şenol Koca, İdil Kaymakamı Ali Karakaya, Ak Parti Silopi ilçe Başkanı Haşim Haşimoğlu, protokol üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Düzenlenen Programın açılış konuşmasını yapan Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirin, ilçe de kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için böyle bir program düzenlediklerini söyledi. Müdür Şirin," Fuar 5 gün boyunca açık olacak. İki hafta önceden tüm okulların öğrencilerine birer adet kumbara dağıtıldı. Kumbaralarla öğrencilerin harçlıklarından tasarruf ederek para biriktirmeleri ve bu paralarla fuarda kitap almaları amaçlandı. Ayrıca fuar girişinde her öğrenciye ilk ve ortaokul için 3 TL, lise için 5 TL'lik bir hediye çeki dağıtarak öğrencilere kitap alma konusunda yardımlarımız olacaktır" dedi.

İlçe Kaymakamı Suat Demirci'de, "Silopi Okuyor Türkiye'm Şenleniyor" Projesi'nde amaçlarının ilçede okuma kültürünü artırmak olduğunu dile getirdi. Kaymakam Demirci, "Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın koordinasyonunda yapılan bu etkinlik öğrenci ve velilerde kitap okuma alışkanlığını artıracaktır. Bu kitap şenliğinin ilçemiz okuma düzeyine ciddi bir katkı sağlayacağına inanıyorum" diye konuştu.

Silopi'de öğrenciler için düzenlenen kitap fuarına katıldığı için mutlu olduğunu dile getiren Şırnak Valisi Hasan İpek," Kitap okumanın öğrencilere çok büyük fayda sağlayacaktır. Böylesi bir projeyi düzenleyen herkese çok teşekkür ediyorum.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından folklor gösterisi yapıldı. Keloğlan adlı tiyatro gösteriminin ardından Kitap fuarının açılışı yapıldı. Vali Hasan İpek beraberindekilerle fuar alanını gezerek bilgi aldı. Öğrencilerde kumbaralarına topladıkları paralar ve kendilerine verilen kuponları görevlilere vererek kitap satın aldı. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Silopi'de Kitap Fuarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement