Silopi'de İlk Kez Kitap Fuarı Düzenlenecek - Son Dakika
Yerel

Silopi'de İlk Kez Kitap Fuarı Düzenlenecek

Şırnak’ın Silopi ilçesi, ilk defa kitap fuarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

26.02.2014 10:40

Şırnak'ın Silopi ilçesi, ilk defa kitap fuarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Silopi ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirin Aslan, Silopi'de taş atan çocuklar yerine kitap tutan elleri yayınlamanın çok daha etkili olacağını söyledi.

Silopi Kaymakamlığı ve Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttükleri "Silopi Okuyor Türkiye'm Şenleniyor" isimli kitap okuma kültürünün yaygınlaştırılması projesi kapsamında Silopi'de 3- 8 Mart 2014 tarihleri arasında kitap fuarı düzenlenecek. Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 5 gün sürecek fuara tüm öğrencilerin katılması için öğrencileri okul servisleri ile fuara ulaştıracak. Bu kapsamda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iki hafta önceden tüm okulların öğrencilerine birer adet kumbara dağıttı. Kumbaralarla öğrencilerin harçlıklarından tasarruf ederek para biriktirmelerini ve bu paralarla fuarda kitap almalarını amaçlanıyor. Ayrıca fuar girişinde Silopi Kaymakamlığı ve Silopi İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü tarafından her öğrenciye ilk ve ortaokul için 3 lise için 5 liralık bir hediye çeki dağıtarak öğrencilere yardımda bulunacağı ifade edildi. Fuar da aralarında Kürtçe Kitaplarınında bulunduğu yaklaşık olarak 100 bin kitabın sergileneceği belirtildi. Silopi Kaymakamı Suat Demirci, 'Silopi Okuyor Türkiye'm Şenleniyor' projesinde amaçlarının ilçede okuma kültürünü artırmak olduğunu söyledi. Kaymakam Suat Demirci, "Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın koordinasyonunda, Türkiye okuyor projesine destek olmak ve öğrenci ve velilerde kitap okuma alışkanlığını arttırmak amacıyla yapılacak olan bu kitap şenliğinin ilçemiz okuma düzeyine ciddi bir katkı sağlayacaktır" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirin Arslan ise, bu projenin kendilerini çok heyecanlandırdığını ve mutlu ettiğini söyledi. Arslan kampanya sayesinde yaklaşık 37 bin öğrencinin fuarı ziyaret edeceğini ve önceden dağıtılan kumbaralar sayesinde öğrenciler arasında tasarruf bilincinin gelişerek kendilerinin de fuar girişinde dağıtacakları hediye çekleriyle beraber tüm öğrencilerin kendi istedikleri kitapları alma imkanına sahip olacaklarını ifade etti. Arslan Silopi'de taş atan çocuklar yerine kitap tutan elleri yayınlamanın çok daha etkili olacağını ifade ederek fuara her kesimden insanları beklediklerini kaydetti.

Fuarın 3-8 Mart 2014 tarihleri arasında Silopi Anadolu Lisesi spor salonunda gerçekleştirileceğini dile getiren Arslan, ayrıca 9 Mart 2014 Cumartesi günü de tüm halka açık olacağını ve kendisinin de Silopi halkının bu fuara yoğun bir katılım göstereceğine inandığını ifade etti. - ŞIRNAK

Silopi\'de İlk Kez Kitap Fuarı Düzenlenecek
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Silopi'de İlk Kez Kitap Fuarı Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement