Silifkeli Kadınlardan Girişimcilik Atağı - Son Dakika
Yerel

Silifkeli Kadınlardan Girişimcilik Atağı

Silifkeli Kadınlardan Girişimcilik Atağı

Silifke Girişimci Kadınlar Derneği ve KOSGEB işbirliği ile düzenlenen "Bayanlara Özel Uygulamalı Girimcilik Eğitimi Kursu"nu başarı ile bitiren kadınlara girişimcilere sertifikaları düzenlenen bir törenle verildi.

02.07.2012 10:46

Silifke Girişimci Kadınlar Derneği ve KOSGEB işbirliği ile düzenlenen "Bayanlara Özel Uygulamalı Girimcilik Eğitimi Kursu"nu başarı ile bitiren kadınlara girişimcilere sertifikaları düzenlenen bir törenle verildi.

Silifke Girişimci Kadınlar Derneği ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Mersin Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen "Bayanlara Özel Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" kursuna katılan ve kursu başarı ile bitiren 25 girişimci kadına Silifke Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen bir törenle sertifikaları verildi.

Düzenlenen törene Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel ve eşi Rahime Öngel, KOSGEB Mersin Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Yılmaz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Doğan, Silifke Ticaret Odası Meclis Başkanı Nurettin Kaynar, Silifke'de bulunan banka müdürleri, Silifke Halk Eğitim Müdürü Musa Köroğlu, Silifke Belediyesi Kültür Müdürü Lütfü Uğur, Silifke Kız Meslek Lisesi Müdürü Sariye Köroğlu, Uygulamalı Girimcilik Eğitmeni Hasan Uğur Can, ve sertifika almaya hak kazanan kursiyer kadınlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan KOSGEB Mersin Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Yılmaz, yapmış oldukları çalışmalarda girişimcilere yol göstermek, önder olmak adına her zaman bu tür etkinliklere destek verdiklerini belirtti.

Türkiye'de kadın girişimci sayısının çok az olması dolayısıyla bu kursu özellikle kadın girişimcilere yönelik açtıklarını belirten Yılmaz, kendi ekonomilerine büyük katkılar sağlayacaklarını ifade ederek, "Ülke nüfusunun yüzde 50'sini oluşturan bayanların iş hayatında daha fazla yer alabilmesi, istihdam sağlamaları ve istihdamı artırmaları, ülke ekonomisine katkı sağlayabilmesi açısında bu eğitimleri önemsiyor ve destekliyoruz. Kursumuza katılan kursiyerlerden 3 tanesinin iş yeri açıp KOSGEB ten faydalanması bizim hedefimize ulaşmamız demektir" dedi.

Yılmaz, 60 saatlik eğitimi tamamlayıp sertifika alan katılımcıların iş planlarının hazırlandıktan sonra KOSGEB'den 27 bin TL, hibe, 70 bin TL faizsiz geri ödemeli destek alabilme imkanı olduğunu hatırlatarak, kursu başarı ile bitiren kadın girişimcileri tebrik ediyorum" diye konuştu.

Silifke Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Yeşim Altun ise konuşmasında, "Silifke Girişimci Kadınlar Derneği olarak yaklaşık iki yıl önce Silifke de kadınlarımızın istihdam edilmesi ve ekonomik hayatta olabildiğince aktif rol alması amacı ile kurulduk. Bizler Silifkeli girişimci kadınlar olarak kendi ayakları üzerinde durabilen, güçlü, kendinden emin, sosyal hayatın her yerinde aktif bir şekilde var olan kadınlar düşledik ve bu uğurda yılmadan usanmadan hep çalıştık. Daha yolun çok başında olmamıza rağmen yinede bu amaç doğrultusunda belli bir yol kat etmeyi başardık. Bir hayalle başlayan bu serüvenimiz bir amaca bir ideale bir hayat felsefesine dönüştü. Şuan burada bu sertifikayı alan arkadaşlarımız bu zorlu yolda bir basamak daha öne çıkmış bulunuyor ve ekonomik özgürlüklerini sağlama konusunda bir adım daha atmış oluyorlar" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kursu başarı ile tamamlayan 25 kadın girişimciye Kaymakam Damatlar ve katılımcılar tarafından sertifikaları verildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Silifkeli Kadınlardan Girişimcilik Atağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement