Silifke, Kosova'daki Kardeş Şehirden Gelen Misafirlerini Ağırladı - Son Dakika
Yerel

Silifke, Kosova'daki Kardeş Şehirden Gelen Misafirlerini Ağırladı

Silifke, Kosova\'daki Kardeş Şehirden Gelen Misafirlerini Ağırladı

Silifke'nin Kosova'daki kardeş şehrinden gelen misafirlere bir iftar yemeği veren Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, aynı anda Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Düsen Kaseinov'u da ağırladı.

14.08.2012 12:17

Silifke'nin Kosova'daki kardeş şehrinden gelen misafirlere bir iftar yemeği veren Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, aynı anda Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Düsen Kaseinov'u da ağırladı. Yemekte konuşan TÜRKSOY Genel Sekreteri Kaseinov, "Burada gördüğüm birliktelik çok güzel, kardeşliğiniz daha büyüsün" diyerek iyi dileklerini bildirdi.

Kardeş şehirler arası anlaşmalar gereğince karşılıklı ziyaretler ve incelemelerde bulunmak üzere Silifke'ye gelen Fushe Kosova heyeti, bir haftalık inceleme ve görüşmeler neticesinde ülkelerine döndüler. Bir hafta içerisinde Silifke belediyesi hizmet binası ve birimlerde incelemeler yapan Kosova heyeti, atık su arıtma tesisi, itfaiye müdürlüğü, tarihi ve turistik yerler, Taşucu Amphora müzesini de gezdiler.

Kosova Parlamento Görevlisi ve Belediye Meclis Üyesi Ahmet Krasniçi, Belediye Meclis Üyesi ve Müzeler Sorumlusu Şaban Ademi, Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Afet İşleri Müdürü İboş Kelmendi, Belediye Halkla İlişkiler Müdürü Maliç Berisha, Fushe Kosova Belediye Meclis Başkanı Yakup Tırnava, Belediye Personel Müdürü Afrim Krasnici ve Kosova Cumhurbaşkanı Eski Özel Kalem Müdürü Muzaffer Cinoli'den oluşan heyet bir haftalık gezi ve incelemeleri tamamlayarak ülkelerine döndüler.

Kosova'dan gelen misafirlere Göksu Otel'de

bir iftar yemeği veren Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, kardeş şehirden gelen misafirlere yönelik hazırladıkları program çerçevesinde her iki ülke insanları arasında birbirlerini tanıma ve kaynaşma olanağı da sağladıklarını açıkladı. Tatil için geldiği Silifke'de Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel'in daveti üzerine iftar yemeğine katılan Uluslar arası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Düsen Kaseinov'da, "Silifke'li ve Kosova'lı kardeşlerimizle bugün burada olmaktan son derece memnunum" dedi. Kaseinov, şunları söyledi:

"Biz TÜRKSOY olarak Silifke Belediye Başkanımız Bayram Ali Öngel'le birlikte çok güzel projeler gerçekleştiriyoruz. İki yıldır düzenlenen kültür haftasında Türkçe konuşan ülkeler arası ses yarışmaları düzenliyoruz. Silifke Belediyesi halk Oyunları grubumuzu da TÜRKSOY'a üye ülkelerde gerçekleştirilen kültürel faaliyetlere gönderiyoruz. Dünyada yaşayan Türkleri ve farklı kültürleri Silifke'de bir araya getiren Belediye Başkanımız Bayram Ali Öngel ve ekibini kutluyorum. Bugün burada da gördüğüm gibi yine siz Kosova'lı kardeşlerimizle başlayan Silifke-Kosova kardeşliğinin daha da büyümesini ve gelişmesini arzu ediyorum. Ben burada her iki kardeş şehir belediye başkanlarımızı bu başarılarından dolayı tebrik ediyorum. 2013 yılında yapılacak olan 40. Uluslar arası Silifke Kültür Haftası etkinlikleri içerisinde yapılacak olan Türkçe Konuşan ülkeler arası ses yarışmasına kardeş şehrimiz Kosova'dan da sanatçılarımızı davet ediyorum. Kardeşliğiniz daha da büyüsün."

Daha sonra söz alan Fushe Kosova Belediye Meclis Başkanı Yakup Tırnava ise konuşmasında Bizleri Silifke'ye davetinizden dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımız Burim Berisha'nın da siz değerli hemşehrilerine selam ve sevgilerini iletiyorum. Kardeş şehir komitelerimiz aracılığıyla her iki şehrimiz arasında ekonomi, yatırım ve kültürel alanlarda faaliyetler yürütülmesini arzu ediyorum. Kardeş belediyeler birlikte

kardeş projeler üretsin istiyoruz" dedi.

Kardeş şehir Fushe Kosova'dan gelen misafirlerle ve TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov'la birlikte olmaktan son derece memnun olduğunun altını çizen Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel ise konuşmasında, Silifke'nin Ukrayna, Almanya ve Kosova'da olmak üzere üç ayrı kardeş şehri bulunduğuna işaret etti. Amaçlarının Silifke'den değişik ülkelere bir pencere aralamak olduğuna da vurgu yapan Başkan Öngel, kardeş şehir anlaşmaları çerçevesinde kardeş şehirlerle ticari, spor, eğitim, kültür ve turizm alanlarında da işbirliği yaptıklarını ve bu konuda değişik projeler üzerinde çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Silifke Belediye Başkanı Öngel tarafından Fushe Kosova'dan gelen misafirler, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ve Silifke Kardeş Şehir Komite Üyeleri Belediye Kültür Müdürü Lutfi Uğur, Belediye Meclis Üyesi Mücahit Aktan, Silifke Kent Konseyi Başkanı Rifat Karaduman, İşadamı Tevfik Yıldırım, Polifonik Koro ve Bale Derneği Başkanı Ayşe Bodur ve Eğitimci Zeki Göncüoğlu'nun da katıldığı iftar yemeğinden sonra Kosova heyetinin

ülkelerine geri döneceği bildirildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Silifke, Kosova'daki Kardeş Şehirden Gelen Misafirlerini Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement