Silifke'de Umrecilere Kabe Maketiyle Kutsal Yolculuk Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

Silifke'de Umrecilere Kabe Maketiyle Kutsal Yolculuk Anlatıldı

Silifke\'de Umrecilere Kabe Maketiyle Kutsal Yolculuk Anlatıldı

Diyanet’in Umre Organizasyonu ile Silifke’den 7. tur ile 68 kişi, 12-15 Mart tarihleri arasında Umreye gitmeye hazırlanıyor.

07.03.2014 09:34

Diyanet'in Umre Organizasyonu ile Silifke'den 7. tur ile 68 kişi, 12-15 Mart tarihleri arasında Umreye gitmeye hazırlanıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığının organizesiyle Kutsal topraklara Umre yapmak için gidecek olan 68 kişiye Kabe maketiyle kutsal yolculuk anlatılıp, aşıları yapıldı.

Silifke'den umreye gitmeye hazırlanan 68 kişiye, Kabe maketi etrafında seminer verildi. Umreye gidecek vatandaşlar, kutsal topraklarda ibadet şekilleri ve uymaları gereken kurallarla ilgili bilgilendirildi.

Zeytinli Camii'nde bir araya gelen Umre yolcularına Umre ibadetinin nasıl yapılacağı konusunda İlçe Müftüsü Bekir Kaplan seminer verdi. Seminerde Umrecilerle gidecek olan Zeytinli Cami İmamhatibi Osman Çayır ve Merkez Alaattin Cami İmamhatibi Ali Dimli de hazır bulundu.

Müftü Kaplan, umrenin fazileti ile Mescidi Haram ve Mescidi Nebi hakkında bilgi verdi. Kaplan, "Tavaf, sa'y ve diğer ibadetlerde kalabalıktan ve insanlara eziyet vermekten kaçınmalısınız. Amelleri bozacak veya sevabını azaltacak herhangi bir duruma fırsat vermemek için umre ibadetinin nasıl yapılacağını öğrenmeye çalışınız. Yolculuk hakkında mutlaka bir şeyler okuyarak, dinleyerek gittiğiniz yer ve yapacağınız işlemler hakkında mutlaka bilgi sahibi olmalısınız." dedi.

Sözlerinin sonunda umre adaylarına hayırlı yolculuklar dileyen Kaplan, "Dualarınızda İslam alemi, bütün Müslümanlar, ülkemiz ve bu arada bizleri de unutmayınız" diye konuştu.

Zeytinli Caminde düzenlenen seminerin ardından Umreye gidecek olan 68 kişiye, koruyucu aşıları yapıldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Silifke'de Umrecilere Kabe Maketiyle Kutsal Yolculuk Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement