Sığınmacı Ezidiler Konseyin Gündemindeydi - Son Dakika
Yerel

Sığınmacı Ezidiler Konseyin Gündemindeydi

Sığınmacı Ezidiler Konseyin Gündemindeydi

Kentin en üst danışma ve karar alma organı olan Kent Konseyi Yürütme Kurulu, Ezidi sığınmacılar konusunu gündemine alarak insani açıdan önemli kararlar aldı.

01.09.2014 12:20

Ezidilerin Türkiye'ye, özelde de kentimize gelmesinin ele alındığı toplantıda Ezidilerin sorunları ve çözüm önerileri tartışılırken, Batman kamuoyuna insani yardım çağrısı kararı da alındı.

Kent Konseyi Başkanı Gülistan Akel'in başkanlığında yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy Sosyal Yardımlaşma, Göç ve Afad yetkilileri de katılarak konsey üyelerini bilgilendirdiler. Kent Konseyi, aldığı kararları kamuoyuna şöyle açıkladı:

"1- Ezidilerin barınma ve insani yardım ihtiyaçları için Batman halkına çağrı yapıyoruz. 2- Daha önce kentimize sığınan Suriye vatandaşlarının faydalandığı sağlık kurumlarında ikinci basamak tedavi ve ilaç dahil tüm haklardan Ezidilerin de faydalanması, bu konuda bakanlığın yazısının gereği yerine getirilmelidir. 3- Batman Valiliği bünyesindeki 'Elektronik Kayıt' sistemiyle kente sığınan tüm Ezidi vatandaşların ivedilikle kayıtlarının alınması ve ardından sağlık, sosyal yardım ile barınma ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik çalışmalara başlanmalıdır. 4- Kentimize sığınacak Ezidilerin sayısının artması halinde Belediye'nin 2 bin kişilik çadır kenti dışında, Valiliğin girişimleriyle uygun bir yerde konteynır kent kurulması, bunun için Van ve başka illerden konteynır istenmesi, Batman Valiliği envanterinde kayıtlı bulunan 300 konteynırın da bu hizmet için tahsis edilmesi, sığınmacıların temel gıda ve yemek ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmalar başlatılması gerekliliği vurgulanmıştır. 5- Mevcut çalışmaların Valilik nezdinde takibi için Mazlum Der, İHD ve İl Geneli Meclisi olmak üzere üç kişilik bir komisyon kurulmuştur. Komisyon yürüteceği çalışmaları ileriki günlerde kamuoyuyla paylaşacaktır"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Sığınmacı Ezidiler Konseyin Gündemindeydi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement