Sgk'dan Resepsiyon ve Plaket Töreni - Son Dakika
Yerel

Sgk'dan Resepsiyon ve Plaket Töreni

Sgk\'dan Resepsiyon ve Plaket Töreni

Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) Samsun İl Müdürlüğü "Sosyal Güvenlik Haftası" kapsamında verdiği resepsiyonda, en çok prim yatıran kuruluşları plaketle ödüllendirdi.

17.05.2013 10:26

Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) Samsun İl Müdürlüğü "Sosyal Güvenlik Haftası" kapsamında verdiği resepsiyonda, en çok prim yatıran kuruluşları plaketle ödüllendirdi.

Samsun Yelken Kulüp'te verilen resepsiyona Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Atakum Kaymakamı Salim Demir, SGK İl Müdürü Selami Göz, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Samsun İl Müdürü Hasan Kılıçarslan, Samsun Vergi Dairesi Başkanı Şuayip Sevgi, Samsun Basın Enformasyon İl Müdürü Tahsin Bayar, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, iş adamları ve çok sayıda davetli katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını SGK İl Müdürü Selami Göz yaptı. Sosyal Güvenlik Kanunu ile yapılan yenilikler ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Selami Göz, "Sosyal Güvenlik Kurumu Samsun İl Müdürlüğü 50 milyon TL'lik prim tahsilatıyla Türkiye sıralamasında 20. sırada yer almaktadır" dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun önemli değişim ve gelişim sürecini yaşadığını ifade eden Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, SGK'nın kişi ve kurumlara verdiği hizmet ile üst noktalara taşındığını vurguladı. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun Türkiye'nin önemli kurumları arasında yer aldığını belirten Vali Hüseyin Aksoy, "Bütçe açığımızın en önemli kısmı Sosyal Güvenlik Kurumumuzun çalışmalarıyla ortaya koyulan ve çalışanların önemli ölçüde hayat standartlarını düşürmeden hayatlarını sürdürmelerine dönük faaliyetlerden dolayı bir açık ortaya çıkıyor. Bu açığın en alt seviyeye düşürülmesi ve kurumun daha sağlıklı bir noktada çalışmalarını sürdürebilmesi için olması gereken standartlarda bütün iş yerlerinin davranması ve çalışmalarını sürdürmesi gerekiyor. Bunların başında da kayıt dışı istihdam. Bu oldukça önemli ve Samsun'da da bu anlamda önemli gelişmeler var. Kayıt dışı istihdam ile ilgili gerek Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'ndan gerekse diğer kurumlarımızdan sürdürülen önemli faaliyetler var. Bu anlamda yürütülen çalışmalara herkesin büyük bir sağduyuyla destek vermesi lazım" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, en çok prim ödeyen sırasıyla British American Tobacco Tütün Mamulleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye, Samsun Makine Sanayi A.Ş.'ye ve Türk Telekom Kuzey Samsun Bölge Müdürlüğü'ne ve diğer 7 kuruluşların temsilcilerine Vali Hüseyin Aksoy, plaket takdim etti. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sgk'dan Resepsiyon ve Plaket Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement