Seyit Battal Gazi'yi Anma Şenlikleri Hakalmaz Konseriyle Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Seyit Battal Gazi'yi Anma Şenlikleri Hakalmaz Konseriyle Sona Erdi

Seyit Battal Gazi\'yi Anma Şenlikleri Hakalmaz Konseriyle Sona Erdi

Eskişehir'de, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti (TDKB) etkinlikleri kapsamında Seyit Battal Gazi'yi anma ve Seyitgazi ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 91.yıl dönümü şenlikleri Orhan Hakalmaz'ın verdiği konserle sona erdi.

02.09.2013 17:17

Eskişehir'de, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti (TDKB) etkinlikleri kapsamında Seyit Battal Gazi'yi anma ve Seyitgazi ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü şenlikleri Orhan Hakalmaz'ın verdiği konserle sona erdi.

Konsere, Vali Güngör Azim Tuna, İl Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, Seyitgazi Kaymakamı Ertuğrul Avcı, Seyitgazi Belediye Başkanı Yalçın Şen ve kalabalık halk topluluğu katıldı.

Konserde konuşma yapan Vali Tuna, Seyyid Battal Gazi'nin manevi huzurunda olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti. Bu senenin Eskişehir için çok önemli olduğunu belirten Vali Tuna, "Türk Dünyası Kültür Başkenti olmak; toplu yüreklerin toplu attığı bir yerde bulunmak gerçekten çok önemli. Bizi biz yapan değerleri bir daha keşfetmemiz yeniden anlamamız, çocuklarımıza da anlatmamız daha fazla gönül köprülerinin daha da kuvvetlenmesi için çok önemli bir fırsat, bunu hep birlikte el birliğiyle değerlendirmeye çalışıyoruz. Bu akşam yine bizim kültürümüzün çok önemli parçası türkülerimizi dinliyoruz. Çocuklarımıza da sevdirmemiz lazım ve onu en iyi icra eden sanatçılarımız eliyle Türkiye'nin Türk halkının gönlünde taht kurmuş sanatçılarımız vasıtasıyla bu yapmamız lazım. İlçelerimizde de etkinliklerimize devam edeceğiz. Seyitgazi'ye selam ediyor, hepinize ailelerinizle birlikte sağlıklı mutluluk ve afiyet içerisinde yaşam geçirmenizi temenni ediyorum" dedi.

Konser sonunda Vali Tuna, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliğine vermiş olduğu katkılardan dolayı ünlü ses sanatçısı Orhan Hakalmaz'a günün anısına Türk Dünyası anı tabağı hediye etti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Seyit Battal Gazi'yi Anma Şenlikleri Hakalmaz Konseriyle Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement