Seyhan Belediyesi Vatandaşlara Çorba, Hoşaf ve Ekmek Dağıttı - Son Dakika
Yerel

Seyhan Belediyesi Vatandaşlara Çorba, Hoşaf ve Ekmek Dağıttı

Seyhan Belediyesi Vatandaşlara Çorba, Hoşaf ve Ekmek Dağıttı

Adana’da Seyhan Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümü nedeniyle vatandaşlara çorba, hoşaf ve ekmek dağıttı.

18.03.2015 14:28

Adana'da Seyhan Belediyesi, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümü nedeniyle vatandaşlara çorba, hoşaf ve ekmek dağıttı.

Ülkenin dört bir yanından yiğitlerin tek bir amaç uğruna verdiği bağımsızlık mücadelesiyle kazanılan Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümünde Seyhan Belediyesi özel bir tören düzenledi.

Törende konuşan Seyhan Belediyesi Kültür Müdürü Güven Boğa, Çanakkale'de verilen bağımsızlık mücadelesini anlattı. Kıbrıs Gazisi Derviş Akçınar'ın kendi yazdığı 'Vatanıma niye geldin' isimli şiir ise büyük alkış aldı.

100. yıldönümünde anılan Çanakkale Zaferi'nin bin yıl geçse de unutulmayacak bir destan olduğunun altını çizen Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise şöyle konuştu:

"Büyük cefakarlık, büyük sabır, büyük cesaret, ne ararsanız var Çanakkale'de. Çanakkale Zaferi deyip geçmeyin. Herkesin 'hasta adam' dediği, 'bitti' dediği, 'direnemeyecek' dediği bir yerde ulusumuzun kahramanlıkları ortaya çıktı ve esas itibariyle de ne zaman ki Anafartalar kahramanı Mustafa Kemal görevi devraldı, esas destan orada yazılmaya başlandı. Ne zaman Türk ulusu kendi evladını komutan yaptı, o görevi verdiler Mustafa Kemal'e işte destan o zaman yazılmaya başlandı. Gerçekten binlerce yıl geçecek ve bu destanı unutmayacağız, her sene kutlayacağız. Çünkü bu destanda çok şey var."

Konuşmaların ardından Karalar ve belediye yöneticileri, Çanakkale'de düşmana karşı mücadele eden askerlerin beslenme zorluğuna dikkat çekmek amacıyla vatandaşlara mercimek çorbası, hoşaf ve ekmek dağıttı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Seyhan Belediyesi Vatandaşlara Çorba, Hoşaf ve Ekmek Dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement