Seydikemer'de Kitap Bayramı - Son Dakika
Yerel

Seydikemer'de Kitap Bayramı

Seydikemer\'de Kitap Bayramı

Muğla’nın Seydikemer İlçesinde ilk ve orta okul öğrencilerinin okuma bilincini arttırmak amacıyla Kaymakamlık tarafından 39 okula 4 bin 920 adet hazırlatılan hikaye ve masal kitapları öğrencilere törenle dağıtıldı.

18.02.2015 11:20

Muğla'nın Seydikemer İlçesinde ilk ve orta okul öğrencilerinin okuma bilincini arttırmak amacıyla Kaymakamlık tarafından 39 okula 4 bin 920 adet hazırlatılan hikaye ve masal kitapları öğrencilere törenle dağıtıldı.

Anaokulundan orta okul son sınıfa kadar 140 değişik çeşitteki hikaye ve masal kitapları kaymakam Muammer Köken, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferah San ve diğer yetkililer tarafından öğrencilere dağıtılırken öğrencilerin sevinci görülmeye değerdi.

Seydikemer Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından ilk ve orta okul öğrencilerine okuma bilinci kazandırmak ve arttırmak, öğrencileri şiddet içerikli bilgisayar oyunlarından uzak tutmak amacıyla hazırlatılan 140 ayrı çeşitteki 4 bin 920 kitap 39 okul öğrencisine Kaymakam Muammer Köken tarafından törenle dağıtıldı. Seydikemer Şehit Gürcan Akan İlk ve Orta okul binasında düzenlenen törene öğrenciler öğretmenler ve veliler de katıldı. Kitapların dağıtılmasının ardından tam 20 dakika boyunca öğrenciler sessiz şekilde kitap okurken Kaymakam Muammer Köken, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferah San ve diğer yetkililer ile velilerde sessiz şekilde kitap okudular.

Kaymakam Muammer Köken "Ana okulundan orta okula kadar öğrencilerimizin okuma bilincini arttırmak özellikle şiddet içerikli bilgisayar oyunlarından uzaklaştırmak amacıyla kitaplar bastırdık Ömer Seyfettin'den, Keloğlan'a Nasrettin Hoca'dan, Kahramanlık hikayerine kadar 140 değişik 4 bin 920 adet kitap öğrencilere dağıtılıyor. Öğrenciler bu kitapları arkadaşlarıyla değiştirip okuyacaklar. Hedefimiz 60 bin kitap sağlayıp öğrencilerimize ulaştırmaktır" dedi.

Öğrenciler Kaymakam Muammer Köken'e teşekkür ederek "okuma bilincimizi arttırmak için artık daha fazla kitap okuyacağız. İnternetteki şiddet oyunları ile vakit harcamayıp vaktimizi Ömer Seyfettin'den, Nasrettin Hoca'ya ve diğer kitapları okuyarak harcayacağız" dediler. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Seydikemer'de Kitap Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement