SEU 5 Bin Kişiye Aşure İkram Etti - Son Dakika
Yerel

SEU 5 Bin Kişiye Aşure İkram Etti

SEU 5 Bin Kişiye Aşure İkram Etti

Selahaddin Eyyubi Üniversitesi, Muharrem ayı münasebetiyle Diyarbakır'da 5 bin kişiye Aşure dağıttı. Rektör Doğan da öğrencilere aşure ikram etti.

03.11.2015 13:24

Selahaddin Eyyubi Üniversitesi (SEU) SKS Daire Başkanlığı, Muharrem ayı vesilesiyle Diyarbakır'da yaklaşık 5 bin kişiye Aşure Tatlısı ikramında bulundu. Üniversitede pişirilen Aşure, daha sonra hazır kaplara konulara şehrin farklı yerlerinde vatandaş ve esnafa dağıtıldı. Üniversite öğrencileri, şehiriçi ve şehirlerarası otobüslerdeki yolculara da Aşure ikram etti. Bu anlamlı etkinliğe yoğun ilgi gösteren Diyarbakırlılar, ikram için teşekkür ettiler.

Etkinliğin son gününde üniversitenin öğrenci ve çalışanları da Aşure Tatlısı tattı. Rektörlük binasındaki aşure etkinliğine Rektör Prof. Dr. Ekrem Doğan da katıldı. Aşure kazanının başına geçen Rektör Doğan, öğrencilere aşure ikram etti. Muharrem ayının kutsallığına ve Aşure Tatlısının birleştiriciliğine dikkat çeken Prof. Dr. Doğan, şunları dedi:

"Aşure Tatlısının tarihsel anlamı herkesin malumudur. Ancak farklı tatların bir kazanda pişirilerek özel ve güzel bir tat elde edilmesi bize birlik, beraberlik, kaynaşma ve bütünleşmeyi de göstermektedir. Aşureye bu anlamı yükleyerek ikram ediyoruz. Allah kabul etsin ve kardeşliğimizi daim kılsın."

Bilindiği gibi Aşure Tatlısı Hz. Nuh peygamber dönemindeki Büyük Tufan'dan gelmektedir. İslam inancına göre, Büyük Tufan'da Hz. Nuh'un gemisi karaya oturduktan sonra ellerinde kalan yiyecekler karıştırarak Aşure Tatlısı yapılmıştır. Bu sebeple Müslümanlar yüzyıllardır Hicri takvime göre Muharrem ayında Aşure Tatlısı yaparak dağıtmaktadır.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel SEU 5 Bin Kişiye Aşure İkram Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement