Sertifikalı Bilirkişi Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Sertifikalı Bilirkişi Eğitimi

Sertifikalı Bilirkişi Eğitimi

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası’nın düzenlediği ‘Sertifikalı Bilirkişilik Eğitim’ başladı.

03.05.2014 13:48

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası'nın düzenlediği 'Sertifikalı Bilirkişilik Eğitim' başladı.

Oda binasında başlayan eğitim programının açılışında konuşan Konya SMMM Odası Başkanı İsmail Turan, sektörel uzmanlaşma alanında da çalışmaları olacağını söyledi. Turan, "Bu program bir başlangıç. Bu başlangıçla birlikte sektörel uzmanlaşmayı da geliştirerek devam edeceğiz. Çünkü gerçekten bilirkişilik, karar vermede çok etkin rol oynuyor. Bununla ilgili Ankara SMMM Odası'nın da desteği ile böyle bir organizasyon düzenledik. İnşallah bu organizasyonlar devam edecek. 2 gün boyunca burada hakimlerimiz bilirkişilik hakkında bilgiler verecek" dedi.

İsmail Turan, bilirkişilikte Konya SMMM Odasından yardım istenebileceğini sözlerine ekledi.

"ODALARIN VAZİFESİ HİZMET ETMEK"

Ankara SMMM Odası Başkanı Mehmet Okkalı da, göreve geldikten sonra kurumlar arası diyalogları geliştirerek, meslektaşlarına en iyi hizmeti vermek için uğraştıklarını söyledi. Okkalı, " Biz Ankara SMMM Odası olarak her zaman Konya SMMM Odası ile birlikte bütün etkinliklerde, faaliyetlerde ve bakanlıktaki sizlerin sıkıntı, sorunlarının temsilinde de beraber hareket ediyoruz. Bizim en büyük iki sorunumuz var; birincisi tahsilat, ikincisi haksız rekabet. Başkanlık dönemimiz içinde bütün siyasi partiler, bütün devlet kuruluşları, Maliye Bakanımız, bakan yardımcımız, gelir idaresi başkanımız, kamu gözetim kurulu başkanımız, hepsini ziyaret ettik ve diyalog mesajları verdik. Önceleri odalar kendilerini siyasi bir taraf olarak göstermişlerdi. Biz bunun yanlış olduğunu, siyasetin sadece siyasi partilerde yapılması gerektiğini, bu odaların asıl vazifesinin meslektaşlarımıza hizmet etmek olduğunu anlattık ve güzel diyaloglar kurduk" şeklinde konuştu.

Mehmet Okkalı, bilirkişiliğin çok önemli olduğunu ve meslektaşlarının uzmanlaşarak hakkıyla bu işi yapması gerektiğini kaydetti.

Konya Baro Başkanı Fevzi Kayacan konuşmasında, bilirkişilerin niteliklerinin son derece önemli olduğunu, bu nedenle toplantıyı son derece önemsediklerini dile getirdi.

Açılış konuşmalarının ardından Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Prof. Dr. Rıza Ayhan ve Ankara 1. Asliye Ticaret Mahkemesi Hakimi İlker Koçyiğit konuyla ilgili seminer verdi.

4 Mayıs Pazar günü de devam edecek seminerlerin ardından katılımcılara sertifika verilecek. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sertifikalı Bilirkişi Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement