Selde Yıkılan Çitli Köprüsü Yeniden Yapılıyor - Son Dakika
Yerel

Selde Yıkılan Çitli Köprüsü Yeniden Yapılıyor

Selde Yıkılan Çitli Köprüsü Yeniden Yapılıyor

Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Çitli köyü ile Kurşunlu beldesi, Küçükyenice köyü ve Eymir köylerinin ortaklaşa kullandıkları ve yaklaşık 10 yıl önce sel sularının yıktığı köprü yenileniyor.10 yıl önce selde yıkılan Çitli köprüsü tamamlanmak...

01.09.2012 13:46

Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Çitli köyü ile Kurşunlu beldesi, Küçükyenice köyü ve Eymir köylerinin ortaklaşa kullandıkları ve yaklaşık 10 yıl önce sel sularının yıktığı köprü yenileniyor.

10 yıl önce selde yıkılan Çitli köprüsü tamamlanmak üzere. 50 metre uzunluğunda, 9 metre genişliğinde köprünün maliyetinin yaklaşık 500 bin lira olduğu bildirildi. Kaba inşaatı tamamlanan köprünün 15 gün sonra açılması bekleniyor.

Çitli köprüsünün 10 sene önce yaşanan sel felaketinde yıkıldığını kaydeden Muhtar Mustafa Yılmaz, "2005 yılından bu yana yapılması için sabırsızlıkla bekledik. Ama ilgilileri de aşırı rahatsız etmedik. Sırası gelince yapılacağına inanıyorduk. Sabrettik. Bu güne nasipmiş. Köprümüzün yapımında emeği geçenlere, eski milletvekilimiz Sedat Kızılcıklı da dahil olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz. Özellikle Milletvekilimiz Hüseyin Şahin'e desteğinden dolayı müteşekkiriz" dedi.

Köprünün çok sağlam inşa edildiğini anlatan Yılmaz, "Artık kolay kolay yıkılacak bir köprü değildir. Ebedi kalacak, gelecek nesillere de hizmet verecek bir eserdir. Yüzyıllar sonra dahi bu köprüyü yapanlara dua edilecektir. Bu köprü Çitli, Küçükyenice ve Eymir köylerini Kurşunlu beldesine bağlıyor. Bu köprü çok önemli bir noktada bulunuyor. Ayrıca bu köprü köyümüz izin de çok önemli. Köprü olmasa köylümüzün arazilerine ulaşıp tarım yapması imkansız olur. 10 yıl önce köprü yıkıldığında, birçok kişi ulaşım sıkıntısı sebebiyle o bölgedeki arazilerini sattı" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Selde Yıkılan Çitli Köprüsü Yeniden Yapılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement