Selçuklu Tıp'ta Robotik Kemoterapi Hazırlama Ünitesi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Selçuklu Tıp'ta Robotik Kemoterapi Hazırlama Ünitesi Açıldı

Selçuklu Tıp\'ta Robotik Kemoterapi Hazırlama Ünitesi Açıldı

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi bünyesinde 'Robotik Kemoterapi Hazırlama Ünitesi'nin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

11.04.2012 15:45

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi bünyesinde 'Robotik Kemoterapi Hazırlama Ünitesi'nin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Hastane öğretim üyeleri ve çalışanlarının da katıldığı törende konuşan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi için güzel şeyler yapmayı planladıklarını belirterek, "Rektör olduğumdan beri Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanemizin öneminin farkındayım. Bakanlığımız tarafından hastanemize ciddi miktarda hemşire tahsis edildi. Yardımcı personel eksikliğimizin de kısa sürede karşılanacağına inanıyorum. Fakülteler arasında hızla yükselen Selçuklu Tıp Fakültemizin yükselişi devam edecektir" dedi.

SELÇUKLU TIP'I DAHA DA GELİŞTİRECEĞİZ

Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi'nin bugünkü gelişmişlik düzeyinden çok daha ileri noktalara taşınması için var güçleriyle çalışacaklarını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Gökbel, "Hastanemizde yaşanan personel yetersizliği başta olmak üzere birçok sorunu biliyor ve çözümü için üst yönetim kademesinde bulunan arkadaşlarımla birlikte aralıksız çalışıyoruz. Sorunlarınızın ve eksikliklerinizin farkındayız. Bu konuda gerek hükümet ve bakanlık, gerekse YÖK nezdindeki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kısa bir zaman içinde gerek beklediğimiz desteklerin sağlanması, gerekse iç dinamiklerimizin daha da hareketlenmesi ile hastanemizin bugünkü durumundan çok daha iyi düzeye geleceğine yürekten inanıyorum" dedi.

Selçuklu Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlem Ata ise, ünite hakkında bilgi vererek, "Kemoterapi uygulamalarının yapıldığı Gündüz Tedavi Ünitesi ve Onkoloji Servisleriyle birlikte hizmet verecek ünite, yakında faaliyete geçmesi planlanan Onkoloji Eczanesi bünyesinde hizmet verecektir. Böylelikle kemoterapi hazırlaması ve uygulaması sırasında oluşabilecek sorunlar minimum düzeye indirilebilecek, hastanemizde uygulanan tüm kemoterapi ilaçlarının merkezi bir ünitede hazırlaması ile hem ilaç, hem de personel tasarrufu sağlanmış olacaktır. Bu açıdan düşünüldüğünde ünitemizin önemi ve gerekliliği çok daha iyi anlaşılacaktır" dedi.

Törene katılan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Selçuk Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Akgemci, Selçuklu Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı ile Hastane Başhekimi Doç. Dr. Yaşar Şen açılış kurdelesini birlikte kesti. Açılışın ardından Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve protokol üyeleri üniteyi gezerek yetkililerden bilgi aldı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Selçuklu Tıp'ta Robotik Kemoterapi Hazırlama Ünitesi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement