Selçuk'ta Uygulamalı Girişimcilik Kursunda 3. Dönem Başladı - Son Dakika
Yerel

Selçuk'ta Uygulamalı Girişimcilik Kursunda 3. Dönem Başladı

Selçuk\'ta Uygulamalı Girişimcilik Kursunda 3. Dönem Başladı

Selçuk Ticaret Odası’nın açtığı Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri büyük ilgi görüyor.

28.04.2014 13:40

Selçuk Ticaret Odası'nın açtığı Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri büyük ilgi görüyor. Geçtiğimiz Ekim ayından beri Oda tarafından açılan kurslarda 3. Dönem eğitimleri başladı. Uygulama Oteli'nde devam eden derslerin ilk günü girişimci adaylarını Ticaret Odası ekibi yalnız bırakmadı.

Oda Yönetim Kurulu Başkanı Koray Yolcu, Yönetim Kurulu üyesi Alpaslan Coşkun ve Yönetim Kurulu Danışmanı Berrin Dereli'den oluşan Ticaret Odası ekibi derslerin başladığı ilk gün sürpriz yaparak derslere girdi ve salonun arka sıralarında eğitime katıldı.

Eğitim Uzmanı Hakan Selçuk tarafından uygulama ve alıştırmalarla verilen eğitimlerden memnun olan girişimci adaylarına eğitim uzmanının ricası üzerine Oda Başkanı Koray Yolcu kısa bir konuşma yaptı.

Konuşmasında bu eğitimleri Oda olarak çok önemsediklerini belirten Oda Başkanı Yolcu "Şimdiye kadar açılan kurslar sonunda üç arkadaşımız işini kurdu, dört ve beşinci de kurmak üzere. Bunlar Selçuk için güzel gelişmeler. Üçüncü dönemimiz bugün başladı. Umarım güzel iş fikirleri gelişir ve işyerlerine dönüşür. Biz Oda olarak sürekli gelişen ve işletmecilik mantığını kavrayan adaylarımızın sağlam adımlar atacağını ve ticari hayatlarının daha uzun soluklu olacağını düşünüyoruz. Kursları bitiren ve İşletmelerini kurma aşamasında olan arkadaşlarımıza da deneyimlerimizle yol gösteriyoruz."dedi.

Oda Başkanı Koray Yolcu, girişimci adaylarına şunları söyledi: "Eğitimlerin sonunda daha farklı bir bakışa sahip olacaksınız. Eğitimleri aldıktan sonra iş fikirleriniz de değişebilir, başka bir alana da yönelebilirsiniz. İşletmenizi kurmadan önce bizimle mutlaka görüşünüz. Tavsiyelerimizi göz önünde bulundurunuz"

KOSGEB destekli girişimcilik eğitimlerinde sürekli olarak Hakan Selçuk ile çalıştıklarını hatırlatan Oda Başkanı Koray Yolcu, "Kendisiyle bu üçüncü dönemimiz. Bütün kursiyerlerimiz ondan çok memnun, biz de memnunuz. Kendisinden alacağınız çok fikir var. Sizin de bunları iyi değerlendireceğinize inanıyorum. Bu dönemi kaçıran ve iş fikri olan arkadaşlarımız da üzülmesinler. Odamıza gelerek ya da Odamızın resmi sayfalarından bizi takip etsinler. Yılsonuna doğru bir program daha açmayı planlıyoruz" dedi.

KOSGEB DESTEKLİ UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ NEDİR?

KOSGEB destekli olması sebebiyle eğitim sonunda sertifika almaya hak kazanan girişimci adayları işletmelerini açarak iş planlarını hazırlıyorlar. Yeni girişimciler, iş planları onaylandığı takdirde KOSGEB'in 30 bin TL hibe ve 70 bin TL 'ye kadar kredi imkanından yararlanabiliyorlar. 70 saat süren eğitimlerde uygulamalı olarak yönetim, pazar araştırması, finans ve pazarlama gibi konular dahil olmak üzere temel işletmecilik bilgileri veriliyor. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Selçuk'ta Uygulamalı Girişimcilik Kursunda 3. Dönem Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement