Selçuk'ta Rektörler Buluştu - Son Dakika
Yerel

Selçuk'ta Rektörler Buluştu

Selçuk\'ta Rektörler Buluştu

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof.Dr.Hakkı Gökbel tarafından üniversitenin kuruluşunun 37.yıldönümü etkinlikleri kapsamında ilk kez düzenlenen "Rektörler Buluşması", geniş bir katılımla gerçekleşti.

12.04.2012 13:39

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel tarafından üniversitenin kuruluşunun 37. yıldönümü etkinlikleri kapsamında ilk kez düzenlenen "Rektörler Buluşması", geniş bir katılımla gerçekleşti.

Merkez Rektörlük Binası Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen buluşmaya Rektör Prof. Dr. Gökbel, eski Rektörlerden Prof. Dr. Halil Cin, Prof. Dr. Mümin Köksoy ve Prof. Dr. Süleyman Okudan, dekanlar, meslek yüksek okullarının, yüksekokulların ve enstitülerin müdürleri katıldı. Geceye katılan rektörler, ilk kez hep bir arada olmanın heyecanını yaşadı. Toplantıda ilk olarak Selçuk Üniversitesi Televizyonu tarafından 37. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında hazırlanan 'Selçuk Üniversitesi Rektörleri' adlı kısa film izlendi. Film sırasında eski rektörlerin duygulu anlar yaşadığı gözlendi. Dilek Sabancı Devlet Konservatuarı öğretim üyeleri ve öğrencilerinin verdiği Türk Sanat Müziği konseri ilgiyle dinlendi. Buluşmanın açılış konuşmasını yapan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, üniversitenin gelişimine katkıda bulunan eski rektörler başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. Selçuk Üniversitesi'nin bugünkü durumuna kolay gelmediğini belirten Prof. Dr. Gökbel, "Barakalarda başlayan bir gelişim sürecinin ve 37 yılın ardından bugün her alanda kurumsallaşmış, bilimsel, kültürel ve sosyal alanlar başta olmak üzere şehri ile barışık, ülkesini her platformda başarı ile temsil eden bir üniversite karşımızda. Bugün böylesi bir üniversitenin rektörü olmanın gururunu yaşıyorum. Üniversitemiz tarihinde ilk kez gerçekleştirilen bu anlamlı buluşmanın ülkemizdeki diğer üniversitelere de örnek teşkil etmesini temenni ediyorum" dedi.

REKTÖRLERE TEŞEKKÜR PLAKETİ

Rektör Prof. Dr. Gökbel'in konuşmasının ardından plaket törenine geçildi. Önce Prof. Dr. Mümin Köksoy, ardından da Prof. Dr. Halil Cin ve Prof. Dr. Süleyman Okudan plaketlerini Prof. Dr. Gökbel'in elinden aldı. Prof. Dr. Köksoy, Rektör Gökbel'e böylesine önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptığı için teşekkür ederken; Prof. Dr. Halil Cin yaşamı boyunca vefaya önem verdiğini, bu anlamlı günde vefa örneği gösteren Gökbel'in davranışının örnek olması gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Süleyman Okudan ise bir kez daha Selçuk Üniversiteli olmanın gururu ve heyecanını yaşadığını ifade etti. Buluşmanın sonunda rektörler hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Selçuk'ta Rektörler Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement