Selçuk'ta Bayramlaşma - Son Dakika
Yerel

Selçuk'ta Bayramlaşma

Selçuk\'ta Bayramlaşma

Selçuk ilçesinde Kurban Bayramı nedeniyle resmi bayramlaşma programı bu yıl erken gerçekleştirildi.

24.10.2012 11:56

Selçuk ilçesinde Kurban Bayramı nedeniyle resmi bayramlaşma programı bu yıl erken gerçekleştirildi. Her yıl dini bayramlarda bayramın birinci günü düzenlenen bayramlaşma programı, bu yıl Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı'nın uygulamasıyla iki gün önce kutlandı.

Selçuk İMKB Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi terasında düzenlenen Kurban Bayramı Kutlama programına; Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Üsteğmen Gökhan Yusuf Özdemir, Selçuk Belediye Başkanı H.Vefa Ülgür, Cumhuriyet Savcısı İlhan Tabur, İlçe Emniyet Müdür Fatih Çankaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Baki Şimşek, Oda Başkanları, ilçedeki Gaziler, Mahalle Muhtarları, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve daire amirleri katıldı.

Bayramlaşma programında konuşan ve bayramların hoşgörü ve dayanışmanın en güzel günleri olduğunu vurgulayan

Selçuk Belediye Başkanı H.Vefa Ülgür, bu yılki kurban bayramının Cumhuriyet bayramıyla da bütünleşerek; hem emperyalizme karşı verilen büyük kurtuluş savaşının ve onun devamındaki laik, demokratik Cumhuriyetin 89.yıldönümün kutlanacağını, hem de mübarek kurban bayramının binlerce yıldır süren örf ve geleneklerle kutlanacağını ifade etti. Başkan Ülgür, bu kapsamda tüm Selçuk halkının ve programa katılanların Kurban bayramını kutladığını belirterek, iyi bayramlar diledi.

Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı kutlama programında yaptığı konuşmasında; Başkan Ülgür'ün sözlerine katıldığını ifade ederek; "Yıllar önce Kurban Bayramının birinci günü Cumhuriyet Bayramına denk gelmişti. Bayram töreni 13: 30'da başlamıştı. Herkes o gün kurbanlık telaşından sonra Cumhuriyet coşkusunu yaşamıştı. Bu bir takvimsel devirdir, böyle her yıl 10 gün arayla geriye geliyor. Ben bu vesileyle Allah her günümüzü bayram günleri gibi sevinç, mutluluk, bolluk, bereket ve sağlık getirmesini diliyorum. Tüm Selçuk halkına iyi bayramlar geçirmelerini temenni ediyorum" dedi.

Buradaki kutlama programının ardından Selçuk Emniyet Müdürlüğü Lokaline geçen ve ardından Jandarma Karakolunu ziyaret eden protokol üyeleri, ilçe Emniyet Müdürlüğü teşkilatı ve Askeriyeyle bayramlaştı. Kaymakam Ayhan Boyacı, tüm protokol üyeleri adına ilçenin asayiş huzurunu sağlayan Emniyet Müdürlüğünde görevli tüm birim amirleri ve polis ekipleri ile jandarma Komutanlığında görevli tüm rütbeli Astsubay ve Askerlerin bayramını kutladığını belirtti.

Selçuk Belediyesi Akıncılar Huzurevini de ziyaret eden protokol üyeleri, burada huzurevindeki yaşlılarla sohbet ettiler. Onların bayramını kutlayan protokol üyeleri, buradan Şehit Polis Olgun Küpçü'nün eşi Sertaç Küpçü'yü ziyaret etti. Şehit ailelerine ve Gazilere verdikleri önemi dile getiren Selçuk kaymakamı Ayhan Boyacı ve Selçuk Belediye Başkanı H.Vefa Ülgür, onların her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya hazır olduklarını ifade etti. Kurban Bayramı ziyaretinin son adresi ise Güneydoğu Gazisi Mehmet Ali Bozan'ın evi oldu.

(NÖS-BK-)

24.10.2012 11: 27: 10

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Selçuk'ta Bayramlaşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement