Selçuk Kendi Girişimcilerini Yetiştirecek - Son Dakika
Yerel

Selçuk Kendi Girişimcilerini Yetiştirecek

Selçuk Kendi Girişimcilerini Yetiştirecek

Selçuk Ticaret Odası ve KOSGEB arasında "Uygulamalı Girişimcilik Protokolü" imzalandı.

16.09.2013 14:30

Selçuk Ticaret Odası ve KOSGEB arasında "Uygulamalı Girişimcilik Protokolü" imzalandı.

Selçuk Ticaret Odası Başkanlığının ev sahipliğinde ilçedeki basın mensupları ile sabah kahvaltısında bir araya gelen KOSGEB Yöneticileri Oda yöneticileri Selçukluların bu uygulamadan yararlanması konusunda detaylı bilgiler verdiler. Protokol imza toplantısına Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu, KOSGEB Güney İzmir Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı, Uygulamalı Girişimcilik Kursu Eğitim Uzmanı Hakan Selçuk, Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri İlkan Gülgün ve Alpaslan Coşkun ve basın mensupları katıldı.

İşsizlik oranlarının giderek arttığı şu günlerde en yüksek işsizlik olan ilin İzmir olduğunu bu kapsamda bugüne kadar Selçuk'tan herhangi bir talep görmedikleri "Uygulamalı Girişimcilik Protokolü"nün Selçuk Ticaret Odası ile yapılmasından dolayı mutlu olduklarını ifade eden KOSGEB Güney İzmir Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı, burada en önemli iki temel madde olduğunu hatırlatarak şunları söyledi: "Bu protokolün en önemli nedenlerinden birisi burada girişimcilik kültürünü tüm ilçelerimizde olduğu gibi Selçuk'ta da yaymak, ikincisi bir iş planına dayalı sürdürülebilir ve devamlılığı olan bir iş kapısı açmaktır" dedi.

Toplam 70 saat sürecek olan eğitimlerin önümüzdeki günlerde başlayacağını, bunun için gerekli müracaatların Ticaret Odası aracılığı ile yapılacağını hatırlatan Çanakçı, KOSGEB'in iş kuracak olan kadınlara 30 bin TL'si hibe, 70 bin TL'si iki yıl sonra ödemeye başlamak şartıyla ve geri ödemenin faizsiz olması şartıyla 100 bin TL kredi verdiğini, erkeklere ise 90 bin TL kredi verdiğini söyledi. Çanakçı, bu imkandan yaralanmak isteyen ve kendi işini kurmak isteyen Selçukluları davet etti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Selçuk Kendi Girişimcilerini Yetiştirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement