Şehzadeler, Brezilya'ya Çıkarma Yaptı - Son Dakika
Yerel

Şehzadeler, Brezilya'ya Çıkarma Yaptı

Şehzadeler, Brezilya\'ya Çıkarma Yaptı

Manisalı Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin Brezilya'nın Sao Paulo kentinde temasları tüm hızıyla devam ediyor.

19.11.2013 12:20

Manisalı Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) üyelerinin Brezilya'nın Sao Paulo kentinde temasları tüm hızıyla devam ediyor. Sao Paulo'da ilk günü kenti tanıyarak geçiren Manisa delegasyonu, ikinci günde Sao Paulo Ticaret Odası'nı ziyaret etti.

Manisa TSO Yönetim Kurulu Üyesi Murat Erbil, Manisa TSO Genel Sekreteri Tamer Balatlı ve Travel Point Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Erdoğan'dan oluşan heyet Sao Paulo Ticaret Odası Direktörü Sidnei Docal ile bir araya geldi. Sao Paulo Ticaret Odası'nda gerçekleşen toplantıya Türkiye'nin Sao Paulo Ticaret Ataşesi A.Canan Gürhan ve Yardımcısı Turgut Tabak da eşlik etti.

Manisa heyetini Sao Paulo'da ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirten Sao Paulo Ticaret Odası Direktörü Sidnei Docal, Sao Paulo Ticaret Odası'nı tanıtan bir sunum gerçekleştirdi. Sao Paulo Ticaret Odası'nın Brezilya'nın en eski odalarından birsinin olduğunu belirten Docal, "7 Aralık tarihinde odamızın 119. kuruluş yılını kutlayacağız. Bu sebeple Brezilya'nın en eski odalarından birisiyiz. Brezilya'da 2 binden fazla ticaret odası bulunuyor. Ülkemizde eyalet sistemi olduğu için Sao Paulo eyaletimizde yaklaşık 400'e yakın ticaret odası bulunuyor. Bu odaların hepsi birbirinden bağımsız odalar. ve yaklaşık 400 oda FACESP adı altında kurulmuş olan Federasyonun çatısı altında birleşiyor. Sao Paulo eyaletinde odaların yaklaşık 150 bin üyesi bulunuyor. Sao Paulo şehrinde, yani odamıza kayıtlı olan üye sayısı ise yaklaşık 25 bin. Bir çok sektörden üyelerimiz bulunuyor. Bunun yanı sıra ise meslek örgütleri de bulunuyor. Ama oda olarak bizler üyelerimizin menfaatlerini en üst düzeyde koruyor ve en iyi hizmeti veriyoruz" dedi.

"20/0 MİLYONLUK DEV BİR PAZARA SAHİBİZ"

Sao Paulo Ticaret Odası'nın kesinlikle bir politik görüşünün olmadığını söyleyen Direktör Docal, "Oda olarak ne sağdayız, ne de solda. Demokratik bir yapımız var. Ülkemizde zengin ve yoksul bir sınıf var. Orta sınıf yaratmak için çalışıyoruz. Ülkemizde 58 çeşit iç vergi bulunuyor. Brezilya'da son yıllarda hızlı bir değişim yaşanıyor. Bu değişimin belli sebepleri var. Ülke olarak 200 milyonluk dev bir pazara sahibiz. Aynı zamanda çok kültürlü bir yapımız bulunuyor. Bu bizim en önemli zenginliğimiz. ve ülkemizin yüzölçümünün büyüklüğü bizim yükselmemizde öncelikle sebepler. Yabancı yatırımcıların ülkemize ilgisi büyük. Tüketimimizin artması, ekonomimize yansıyor. Çin ile ticarette hem ithalatta, hem de ihracatta birinci sıradayız. Çin'e hammadde ihraç ediyoruz. Bitmiş ürünü ithal ediyoruz. Ülkemizde yabancı yatırımcılara büyük kolaylıklar ve avantajlar sağlanıyor' diye konuştu.

"TÜRKİYE AVRUPA İLE ASYA ARASINDA KÖPRÜ"

Türkiye kadar şanslı bir ülke olmadıklarını da söyleyen Sao Paulo Ticaret Odası Direktörü Docal, "Türkiye'nin Avrupa ve Asya ayağı bulunuyor. Biz ise Afrika'nın denize yakın bölgelerine ticaret yapmakta zorlanıyoruz. Gemi filomuz yeterli değil. Bunun gibi bazı handikaplarımız var. Ekonominin gelişmesinde alt yapı çok önemli. Bu yüzden hızla alt yapı çalışmalarına yöneliyoruz. Havaalanı, liman ve demiryollarında hızlı bir çalışmamız mevcut. Türk işadamları Brezilya'daki iş fırsatlarını görebilmek için odamızın internet sitesine girmeleri yeterli. Firmalarının kaydını yaptıkları takdirde, oda olarak bu firmalara yardımcı oluyoruz. Manisalı işadamlarımız ile de böyle bir iletişimi sağlayıp, ticari ilişkilerimizi güçlendirebiliriz" diye konuştu.

"KARDEŞ OLALIM"

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Murat Erbil, Sao Paulo'da bulundukları süreç boyunca büyük bir ilgi ve alaka ile karşılandıklarını belirtti. Sao Paulo Ticaret Ataşesi A.Canan Gürhan ve Yardımcısı Turgut Tabak'a özel olarak teşekkür eden Erbil, gösterdikleri yakın ilgi için de Sao Paulo Ticaret Odası Direktörü Sidnei Docal'a teşekkür etti. Manisalı işadamları olarak dünyada hızlı bir ekonomik büyüme gösteren Brezilya'yı yakından takip ettiklerini sözlerine ekleyen Erbil, "Bu büyümenin sebebini çok merak ediyorduk. ve bunu bizzat yerinde görmek istedik. Türkiye'de Brezilya'nın büyümesi örnek gösteriliyor. Brezilya'nın arkasından da en hızlı ekonomik büyüme gösteren ülke Türkiye. Brezilya'nın fırsatlar ülkesi olarak görüyoruz. Büyük bir nüfusa sahip. Burada edindiğimiz intibaları, bilgileri ülkemize döndüğümüzde geziye katılamayan üyelerimizle de paylaşacağız. Umarım yapmış olduğumuz bu organizasyonumuz iki ülke arasındaki ticari hacmimize katkı sağlar. Bu bağlamda karşılıklı anlaşmalar yapabilir, kardeş oda anlaşması yaparak ilişkilerimizi daha geliştirebiliriz' dedi.

Sao Paulo Ticaret Odası'nda yaklaşık 1.5 saat süren ziyaretin anısına Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Murat Erbil, Sao Paulo Ticaret Odası Direktörü Sidnei Docal'a el dokuması halı ve Mesir Macunu hediye etti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şehzadeler, Brezilya'ya Çıkarma Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement