Şehzade Mehmetli Güreşçi Avrupa Şampiyonu Oldu - Son Dakika
Yerel

Şehzade Mehmetli Güreşçi Avrupa Şampiyonu Oldu

Şehzade Mehmetli Güreşçi Avrupa Şampiyonu Oldu

Manisa Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi öğrencisi Kerem Kamal, Yıldızlar Avrupa Güreş Şampiyonasında altın madalya kazanarak Avrupa Şampiyonu oldu.

12.05.2014 12:26  Güncelleme: 12:38

Manisa Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi öğrencisi Kerem Kamal, Bulgaristan'da organize edilen Yıldızlar Avrupa Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak Avrupa Şampiyonu oldu.

Uluslar arası Güreş Federasyonunun (FİLA) faaliyet programında yer alan Avrupa Yıldızlar Güreş Şampiyonası 06-11 Mayıs 2014 tarihleri arasında Bulgaristan'ın Samokov şehrinde yapıldı. Avrupa Şampiyonasında Manisa Özel Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi öğrencilerinden Kerem Kamal, Greko-Romen stil 42 kg.da Avrupa Şampiyonu, Eyüp Sayan ise yıldızlar serbest stilde Avrupa yedincisi oldu. Ülkeye Avrupa Şampiyonluğu getirmenin haklı gururunu yaşadıklarını belirten Manisa Özel Şehzade Mehmet Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Giray Kara, "Avrupa şampiyonasında ülkemizi temsil eden her iki sporcumu da kutluyorum ve başarılarının devamını diliyorum. Güreşin marka okuluyuz. Hedefimiz ata sporumuz güreşe alt yapıda yeni şampiyonlar kazandırmak.Milli Takıma kadar yükselen ve burada da başarılı olan her iki öğrencimi de kutluyorum" dedi.

Okul Beden Eğitimi Öğretmeni Behçet Karaca yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Yıldızlar Avrupa Şampiyonasında Kerem Kamal'ın şampiyonluğuna sevinirken, şansızlık eseri yedinci olan Eyüp Sayan için ise üzülüyorum. Milli takımlar seviyesinde üst düzey sporcu yetiştirmek hiç kolay değil. Planlı ve programlı çalışmalarımızın sonucunu bir Avrupa Şampiyonluğu ile taçlandırmak çok güzel. Hali hazırda okulumuzda lisanslı 35 güreşçimiz bulunmaktadır. Çalışmalarımızı kendi okulumuzun tesislerinde yapmaktayız. Üst düzey sporcu yetiştirmemizde bizlere verdikleri her türlü desteklerden dolayı okul müdürümüz Giray Kara beye ve öğretmen arkadaşlara çok teşekkür ediyorum." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şehzade Mehmetli Güreşçi Avrupa Şampiyonu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement