Şehitlerimizi Uğurluyoruz - Son Dakika
Yerel

Şehitlerimizi Uğurluyoruz

Şehitlerimizi Uğurluyoruz

Afyonkarahisar'daki askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan Onbaşı Emrah Aral (25) ile Hakkari-Çukurca karayolunda askeri birliğin geçişi sırasında meydana gelen patlamada şehit olan Er Harun Çakar'ın (20) cenazeleri,...

16.09.2012 18:27

Afyonkarahisar'daki askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan Onbaşı Emrah Aral (25) ile Hakkari- Çukurca karayolunda askeri birliğin geçişi sırasında meydana gelen patlamada şehit olan Er Harun Çakar'ın (20) cenazeleri, memleketleri Manisa'nın Gölmarmara ilçesinde törenle toprağa verildi.

Ankara ve Van'dan havayoluyla Akhisar ilçesindeki hava üssüne getirilen şehit cenazeleri, daha sonra karayoluyla Gölmarmara ilçesine nakledildi.

Şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları, Gölmarmara Yeni Cami'ye getirildi.

İkindi vakti kılınan cenaze namazına, şehitlerin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Manisa milletvekilleri, Manisa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Nehir Aydın, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman ile ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze namazı öncesi şehit Aral'ın babası Reşat, annesi Emine ve ikizi kız kardeşi Ebru Aral fenalık geçirdi. Şehit er Çakar'ın aile fertleri baba İlbeyi, anne Sevgül ve kardeşleri Bülent ile Ceylan'ın, cenaze töreni boyunca güçlükle ayakta durabildikleri gözlendi.

Manisa İl Müftü Yardımcısı Hasan Çakıroğlu'nun her iki şehit için ayrı ayrı kıldırdığı namazın ardından askeri tören düzenlendi.

Tören mangasının omuzlarında bir süre taşınan şehitlerin naaşı, selamlandıktan sonra Gölmarmara Mezarlığı'nda defnedildi.

Tören sırasında, vatandaşlar tarafından terör örgütü lanetlenerek,

"Şehitler ölmez vatan bölünmez" diye slogan atıldı.

-Öğretmen olmak için atama bekliyordu-

Afyonkarahisar'daki birliğinde kısa dönem olarak askerlik yapan şehit Emrah Aral, askere gitmeden önce ilçedeki bazı okullarda vekil öğretmen olarak matematik derslerine giriyordu. Girdiği son KPSS'den 85 puan alan Aral'ın, çok sevdiği öğretmenlik mesleğine atanmayı beklediği öğrenildi.

Hakkari-Çukurca karayolundaki mayınlı saldırıda yaşamını yitiren şehit olan Er Harun Çakar'ın ise aylık asker olduğu ve askere gitmeden 2 hafta önce Başak Çakar ile evlendiği belirtildi.

Muhabir: Muammer Kökçüoğlu/ Ufuk Kırabalı

Yayıncı: İbrahim Uyar - MANİSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şehitlerimizi Uğurluyoruz - Son Dakika


Advertisement