Şefkat Dağıtan Çarşı - Son Dakika
Yerel

Şefkat Dağıtan Çarşı

Şefkat Dağıtan Çarşı

Amasya'nın Merzifon ilçesinde Merzifon Belediyesi'nin öncülüğünde ihtiyaç sahiplerine yardım yapmak amacıyla oluşturulan Şefkat Çarşısı hizmete girdi.

07.01.2012 16:16

Amasya'nın Merzifon ilçesinde Merzifon Belediyesi'nin öncülüğünde ihtiyaç sahiplerine yardım yapmak amacıyla oluşturulan Şefkat Çarşısı hizmete girdi.

Şefkat Çarşısı'nda incelemelerde bulunan Amasya Valisi A. Celil Öz, "Devletimiz vakıfları, sosyal hizmet kurumları ve değişik kanallardan yardımlaşma ve dayanışmayı sosyal devlet olması gereğine uygun olarak sürdürürken sivil toplum kuruluşları da örgütlenerek son yıllarda bu manada sevindirici boyutlarda çalışmalar yapmaktadır. Belediye öncülüğünde hazırlanan bu çarşıya emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Merzifon Belediyesi'nin öncülüğünde kurulan Şefkat Çarşısı'nın hayırsever vatandaşlar ile işyeri sahiplerin desteğini gördüğünü vurgulayan Merzifon Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı, "Aşevimiz her gün 600 vatandaşımıza sıcak AŞ sunuyordu. Şimdi sosyal yardımlaşma vakfımızdan faydalanamayan ancak mağdur durumdaki vatandaşlarımıza yardım yapmak amacıyla Şefkat Çarşısı'nı kurduk. Hayırseverlerimiz buraya gıdadan kıyafete, ayakkabıdan temizlik malzemesine kadar birçok ürünü bağışlarken adeta sıraya girdi. Hayırsever vatandaşlarımıza buradan defalarca teşekkür emek istiyorum. Hemşehrilerime de seslenerek, burası sizin çarşınız. 52 bin nüfuslu Merzifon'un çarşısına hep birlikte sahip çıkalım" diye konuştu.

Şefkat Çarşısı'nda bulunan gıda malzemesi, temizlik malzemesi, giysi ve ayakkabı bulunmakta olup malzemelerin orijinal ambalajında ve hiç kullanılmamış olduğunu söyleyen Acze Düşenlere Yardım Derneği Başkanı İskender Doğru ise, "Yardım alacak kişilere 1 defaya mahsus, 3 ay veya 6 ay süre ile olmak üzere sadece şefkat çarşısında kullanıma müsait özel kart verilmektedir. Kart sahipleri kartlarındaki miktarı 1 ay içersinde arzu ettikleri şekilde çarşıdan alışveriş yaparak kullanabileceklerdir. Hedefimiz aylık 200 aileye kıyafet ve gıda yardımı yapmaktır. Son derece profesyonel olarak hazırlanan şefkat çarşımıza hayır yapan vatandaşların bağışları internet sisteminde bulunacak ve ne şekilde vatandaşlara ulaştırıldığı sistemde yer alacaktır. Yani hayırseverlerimiz bağışlarının yerine ulaşıp ulaşmadığı hakkında bilgi sahibi olacaklardır" şeklinde konuştu.

Vali Öz, Merzifon 5. Hava Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneykaya ve CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal'ın da aralarında olduğu yetkililerle aşevi bünyesinde hizmete giren Şefkat Çarşısı'nda incelemelerde bulundu. - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şefkat Dağıtan Çarşı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement