Satıroğlu'dan Etkili İletişim ve Beden Dili Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Satıroğlu'dan Etkili İletişim ve Beden Dili Eğitimi

Satıroğlu\'dan Etkili İletişim ve Beden Dili Eğitimi

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Uluslararası İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyonu Adana Kulübü (BPW) ile Adana Kent Konseyi’nin birlikte organize ettiği ‘Etkili İletişim ve Beden Dili Semineri’nde Haber Spikeri ve Televizyon Gazetecisi Sevinç Satıroğlu eğitim verdi.

07.03.2017 13:40

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Uluslararası İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyonu Adana Kulübü (BPW) ile Adana Kent Konseyi'nin birlikte organize ettiği 'Etkili İletişim ve Beden Dili Semineri'nde Haber Spikeri ve Televizyon Gazetecisi Sevinç Satıroğlu eğitim verdi. İletişim türleri, iletişimde sıkça yapılan hatalar, beden dilinde bilinmesi gereken püf noktaları, renklerin dili gibi konularda interaktif şekilde kurgulanan eğitime katılanlar hem eğlendi, hem de öğrendi.

Adana Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen sertifikalı Etkili İletişim ve Beden Dili Semineri'ne Adana Kent Konseyi Başkanı Ömer Güner Sazak, Uluslararası İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyon (BPW) Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Kulübü Başkanı Mimar Ayça Katlav, Adana Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Durmuş Ökten,, Adana Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, iş insanları belediye personeli ve vatandaşlar katıldı. Haber Spikeri ve Televizyon Gazetecisi Sevinç Satıroğludoğru iletişim yöntem ve kanallarını kullanarak iletişim becerilerinin geliştirilmesi ve beden dilinin nasıl okunması, kullanılması ve önemi konularını ele aldı.

İletişimi kişiler arası, örgüt içi ve kitle iletişimi olarak üçe ayıran Sevinç Satıroğlu, "İletişim, duygu, düşünce ve bilgilerin bir kişiden diğerine aktarılması ve kişilerin birbirlerini anlamasıdır. Bilgi üretme, aktarma ve anlama dönüştürme sürecidir. Kişiler arası iletişim, belli bir yakınlık içinde ve yüz yüze olmalıdır. Karşılıklı mesaj alışverişi şeklinde gerçekleşmelidir. Mesajlar da sözlü ve sözsüz nitelikle olmalıdır. İyi bir iletişim, doğuştan gelmez, öğrenilebilir ve geliştirilebilir. Yanlış zaman, duyguların yoğunluğu, gereksinimlerin farklılığı ve iletişim kurmaya isteksizlik, doğru iletişimin önündeki engeller olarak görülebilir" dedi.

"Ne istediğinizi bilin, yapıcı olun"

Bir kişinin karşısındakiyle iletişime geçerken 'pardon' gibi sözcükler yerine 'merhaba' ile başlamasını tavsiye eden Satıroğlu, "Ne istediğinizi bilin ve sonra da ona uygun bir ses tonuyla konuşmaya başlayın. Olumsuz konuşmak, olumsuz fikirler ve kötü izlenim bırakır. Olumlu ve yapıcı olun. Etki bırakmak için çok fazla çaba harcamayın. Çok konuşmak, insanları ikna etmekte önemli değildir. Az ama öz konuşmak, daha etkileyicidir. İyi bir iletişim kurmak, iyi dinleme becerisi, sözel iletişime hakim olma, Türkçeyi iyi kullanma ve doğru beden dilini seçmekten geçer. Akıl okuma, ön hazırlık yapma, etiketleme ve yatıştırma, dinlemeyi zorlaştıran etkenlerin başında geliyor. Empati kurun, kendinizi karşınızdaki kişinin yerine koyun ve olayları bir de bu yönden inceleyin" diye konuştu.

Adana Kent Konseyi Başkanı Ömer Güner Sazak ile Uluslararası İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyon (BPW) Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Kulübü Başkanı Mimar Ayça Katlav, Adana Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Durmuş Ökten, Adana Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan, eğitimi veren Sevinç Satıroğlu'ya etkinlik anısına teşekkür plaketi sunup, katılımcılara sertifikalarını verdi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Satıroğlu'dan Etkili İletişim ve Beden Dili Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement