Şarköy Köpek Barınağı Kış Şartlarına Hazır - Son Dakika
Yerel

Şarköy Köpek Barınağı Kış Şartlarına Hazır

Şarköy Köpek Barınağı Kış Şartlarına Hazır

Hava şartlarının ağırlaşması, soğuk hava ve yağmurun ardından gelen kar, sokak hayvanlarının da yaşamlarını tehdit ediyor.

20.12.2012 10:28

Hava şartlarının ağırlaşması, soğuk hava ve yağmurun ardından gelen kar, sokak hayvanlarının da yaşamlarını tehdit ediyor. Şarköy Belediyesi, sokaktan topladığı sahipsiz köpekleri barınağına götürerek, burada bakım ve tedavilerini yaparak onları sıcak bir yuvaya kavuşturuyor.

Şarköy Hayvan Dostları Derneği üyeleri, belediyenin çalışmalarını yerinde görmek, sosyal medyaya yansıyan şikayetleri yerinde incelemek amacıyla, Belediye Başkanı Süleyman Altınok'un da daveti üzerine, Şarköy Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti.

Dernek Başkanı Filiz Işık, kısa bir süre önce Şarköy Hayvan Dostları adı altında dernek kurduklarını belirterek "Zaman zaman sosyal medyaya, basına Şarköy Belediyesi'ne ait barınakla ilgili olumsuz haberler yansıyordu. Yıl ortasında derneğimizi kurarak, eylül ayında belediye ile protokol imzaladık. Sokaktaki sahipsiz hayvanlarla birlikte barınakla da ilgileniyoruz. Belediye Başkanı Süleyman Altınok'un iyi niyetle bir şeyler yaptığını görüyoruz. Barınak için mama bağışı yapılması yönünde çalışmalar yaptık. Barınaktaki 4 köpeğimizi sahiplendirerek sıcak yuva bulmalarını sağladık.

Havalar soğudu, sokak hayvanları aç, barınaktaki hayvanların da ne durumda olduğunu görmek istedik. Şarköy'de ağır geçen kış şartları için alınan tedbirler bizleri memnun etti." dedi.

Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, çevre ilçelerdeki belediyelere göre, nadir barınaklardan biri olduğunu söylediği Şarköy Köpek Barınağı için, belediyenin dar imkanlarına rağmen ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını belirterek "Sahipsiz köpeklerimize, belediyemizin bütçesinden hatırı sayılır bir para ayırıyoruz. Bu yıl 17 ton hazır mama alarak köpeklerimizi besledik. Yine 150 köpeğimizi kısırlaştırdık, önümüzdeki günlerde 100 köpeğimizi daha kısırlaştıracağız. Barınağımızda 2 çalışanımız 1 veteriner hekimimiz var. İlçedeki yemek yapan tesislerdeki yemek artıklarını da topluyoruz." dedi.

Havaların soğumasıyla birlikte, barınakta yaşayan köpeklerin üşümemesi için kaldıkları bölümler 15 ve 20'şerli yapıldı. Bu bölümler kendi içinde ikisi yarı açık, biri kapalı şekilde dizayn edildi. Köpeklerin altlarına ahşap paletler konuldu. Böylece hayvanlarımızı soğuklara karşı koruma altına almış olduk." dedi.

Başkan Altınok, bazı art niyetli kişilerin, gösterdikleri tüm iyi niyetli çabalara karşı, Şarköy'ü sosyal medya yoluyla basına olumsuz yansıtmaya çalıştıklarını belirterek "Doğru olmayan bu haberler ne yazık ki bizleri üzmektedir, yaptığımız onca çalışma iyi niyetle değerlendirilmemektedir. Kendisini hayvan sever olarak gösteren iki kişi hakkında şikayetçi olduk, mahkemeye verdik. Şarköy'de yeni kurulan hayvan sever derneği ile protokol yaptık. Birlikte koordineli bir şekilde çalışmalar yapıyoruz. Dernek Başkanı Filiz

hanım barınağımıza maddi manevi destek bulunması konusunda gayret sarfediyor. Onlar hayvan severlerin gözü kulağı olarak, barınaktaki hayvanlarının ne tür şartlar altında tutulduğunu görüyorlar" dedi.

Şarköy Köpek Barınağı Veteriner Hekimi Erbeyi Güler ise, barınakta 170 köpek bulunduğunu belirterek "Personelimiz sabah temizliği ile barınaktaki işlerine başlıyor. Sonra mamaları veriliyor. Hasta, yaralı hayvanlar varsa tedavileri yapılıyor. Buradaki hayvanların hepsi kısırlaştırıldı, kuduz ve karma aşıları yapıldı. Genel olarak ilaç ve tedavi masraflarını belediye karşılıyor. Yeni bir ihale yapılarak 20 ton daha mama alınacak. Barınağa; hastane, öğrenci yurdu, askeriye, öğretmenevi, yemek yapım tesislerindeki yemek artıklarını alarak mamalara takviye yapıyoruz.

Barınağımızdan köpek almak isteyenlere form doldurtarak, teslim ediyor, takibini de yapıyoruz." dedi.

20.12.2012 10: 01: 00

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şarköy Köpek Barınağı Kış Şartlarına Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement