Sarıkamış Harekatı'nın 99. Yıl Dönümüne Doğru - Son Dakika
Yerel

Sarıkamış Harekatı'nın 99. Yıl Dönümüne Doğru

Sarıkamış Harekatı\'nın 99. Yıl Dönümüne Doğru

Sarıkamış Harekatı'nın 99. yılı anma törenleri kapsamında kardan şehit heykellerinin yapılması için çalışmalara başlandı.

26.12.2013 10:52

Sarıkamış Harekatı'nın 99. yılı anma törenleri kapsamında kardan şehit heykellerinin yapılması için çalışmalara başlandı.

Sarıkamış belediyesine ait ekipler, Cıbıltepe Kayak Merkezi 1. Etap Alt İstasyon mevkisinde kepçe ve kamyonlarla kar yığmaya başladı.

Kaymakam Muhammed Gürbüz, yaptığı açıklamada geçen yıl olduğu gibi Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencilerinin kardan şehit heykelleri yapacağını söyledi.

Yağışın az olmasından dolayı kayak merkezinin alt tarafından kamyonlarla kar taşındığını belirten Gürbüz, "3-5 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek 'Türkiye Şehitlerine Yürüyor' etkinliği öncesinde şehit heykellerinin yapılacağı alana kar yığılıyor. Yaklaşık 200 metrekare alan üzerinde Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğretmenlerinin koordinesinde 30 kişilik öğrenci grubu ile Allahuekber Dağları'nda donarak şehit olan askerlerin figürlerini kara yansıtmaya çalışacaklar" dedi.

Gürbüz, yapılacak kardan şehit heykellerinin 4 Ocak 2014 cumartesi günü açılışının yapılacağını sözlerine ekledi. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sarıkamış Harekatı'nın 99. Yıl Dönümüne Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement