Şapçıdede Köyü Camii İbadete Açıldı - Son Dakika
Yerel

Şapçıdede Köyü Camii İbadete Açıldı

Şapçıdede Köyü Camii İbadete Açıldı

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesine bağlı Şapçıdede köyünde 2013 yılında yaşanan yangın sonrası büyük hasar gören ve yenisi inşa edilen Şapçıdede Köyü Cami düzenlenen törenle ibadete açıldı.

04.09.2015 22:14

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine bağlı Şapçıdede köyünde 2013 yılında yaşanan yangın sonrası büyük hasar gören ve yenisi inşa edilen Şapçıdede Köyü Cami düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Törene Vali Şerif Yılmaz, AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhittin Şahin, Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, Kütahya İl Genel Meclisi Üyeleri, daire müdürleri ile Şapçıdede köyü sakinleri katıldı.

Törende ilk konuşmayı Şapçıdede köyü Muhtarı Ahmet Aydın yaptı. Vali Şerif Yılmaz ile emeği geçen herkese teşekkür eden Aydın, "9 Kasım 2013 tarihinde temeli atılan Şapçıdede Köyü Cami için 400 bin TL harcadık, 65 bin TL borcumuz kaldı. Eski camimizde de tadilat yaptık, yemek salonu olarak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk" dedi.

Vali Şerif Yılmaz da, konuşmasında, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Yılmaz, "Bayrağımızın indirilmesini, ezanımızın susturulmasını, milletimizin parçalanmasını hedefleyen dahili ve harici düşmanların el birliğiyle gerçekleştirmiş olduğu bu eylemler neticesinde hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Bayrağımızın dalgalanması, ezanlarımızın susmaması için devlet - millet el ele çalışıldığının altını çizen Yılmaz, "Dinimiz gereği hayırda yarışıyoruz. Bunun gerçekleştirilmesi ile ilgili çalışmaları da gerek hayırseverlerimizle gerek devletimizin imkanlarıyla gerçekleştiriyoruz. Şapçıdede Köyü Cami'nin aşağı yukarı dörtte birinin masrafını biz karşıladık, İl Özel İdaresi ve Birlik marifetiyle aktardığımız paraların dışındaki masrafları ise hayırseverlerimiz üstlendi. Camiler ülkenin, bizim yaşadığımız bu bölgenin tapu senetleri. Bugün gönül coğrafyası dediğimiz, ecdadın gitmiş olduğu tüm bölgelerde, ecdadımızın yaptığı camileri, medreseleri, hanları, hamamları, o topraklara götürdükleri medeniyeti görüyoruz. Biz o sorumluluk gereği bugün kendi ülkemiz içerisinde de nerede toprağımız varsa, nerede insanımız yaşıyor ise insanlarımızın ihtiyaç duyduğu gerek bayrağımızın dalgalanması, gerekse ezanımızın her karış toprağında duyulması ile ilgili tüm çalışmaları devlet ve millet olarak yapmanın huzurunu yaşıyoruz. Yapılan bir tuğla da olsa sadak-i cariyedir, defteri kapanmayacak olan bir ameldir. Tüm hayırseverlerimizin amellerinin kabul olmasını, yapılacak olan hayırların devamını diliyorum" ifadelerini kullandı.

"CAMİ YAKAN VALİ DERLERDİ"

Vali Şerif Yılmaz, kaçak olduğu gerekçesiyle Kütahya Belediyesi tarafından mühürlenen ve hakkında yıkım kararı çıkan Hisar Erkek Öğrenci Yurdu sonrası şahsı ve makamı hakkında başlatılan karalama kampanyasına da değindi. Yılmaz, "4 Mart 2013 yılında ben Kütahya'da görevde değildim. Yangın tarihinde iyi ki burada yokmuşum. Eğer o dönemde Kütahya'da olsaydım, 'Cami Yakan Vali' derlerdi" dedi.

Vali Yılmaz, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü, "Çünkü bazı müfteriler, bazı başkalarına hizmet eden hainler iftiradan sakınmıyorlar. Dinden, imandan nasibini almayan, neye hizmet ettiği belli olmayan insanların ne yapacağından da emin olamıyorsunuz. Hadis-i Şerif var; 'Müslüman herkesin emin olduğu kişidir.' Eğer siz başkasının söyleyeceği sözden emin değilseniz onun ne olduğunu Cenabı Hak bilir, bizim bir şey söylememize gerek yok. Zamanında camiler ahır yapıldı, samanlık yapıldı. Benimle ilgili 'cami kapattı' dediler, onların ahır yapıp, samanlık olarak kullandıkları o camileri çok şükür biz cami haline getirip, ümmet-i Muhammed'in ibadet etmesi için hizmete sunduk."

"BİN 214 CAMİMİZ, 24 BİN 141 KUR'AN KURSU ÖĞRENCİMİZ VAR"

Kütahya'da tamamlanan ve yapımı devam eden camiler ile Kuran kursu öğrenci sayıları hakkında bilgiler veren Vali Yılmaz, "Bugün Kütahya ilinin tamamına baktığımızda bin 214 camimiz var. 26 camimizin inşaatı sürüyor. Vurgulamakta yarar görüyorum; çünkü yapılan bu hizmetin, bu ülkeye kattığı değerin ne olduğunun bilinmesi açısından önemli. Bu yaz aşağı yukarı 25 bin öğrencimiz Kuran kurslarına devam etti. 2002 yılında Kuran kursuna katılan öğrenci sayısı bin 356 iken, bu yıl yaz Kuran kurslarına katılan öğrenci sayımız 24 bin 441. Kuran kursu sayımız 2002'de 67, bugün 191, cami sayımız bin 145'den bin 214'e yükseldi. Bu dönem içerisinde devlet bütçesinden harcadığımız para yaklaşık 9 milyon TL'dir. Tüm bu hizmetleri gerçekleştirmek bizlere nasip oldu hamdolsun. Ecdadın yapmış olduğu vakıf eseri, vakfa tescilli olan 54 adet cami ve mescidin restorasyonu gerçekleştirildi. Onarımı davam eden 6 adet vakıf eseri mescit ve camimiz var. Bunlar için de yaklaşık 15 milyon TL civarında harcama yaptık" diye konuştu.

Türkiye'nin Ortadoğu, Balkanlar ve Kafkaslar'da büyük devlet olmasını hazmedemeyenlerin gerek içten gerek dışarıdan saldırıya geçtiğini belirten Yılmaz, "Kütahya'da başarılı olan 47 öğrencimizi Balkanlar'a gönderdik. Balkanlar'da ecdadın hizmetlerini o bölgede yakından ve yerinde görecekler. Ecdadın o bölgeden ayrıldıktan sonra oraların ne hale geldiğini de çok iyi görecekler. O bölgede bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin en uç noktaya varıncaya kadar ecdadın yaptığı o eserleri ayağa kaldıran iradeyi görecekler. Yıkılan Mostar Köprüsü'nün Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından yapıldığını, camilerin, mescitlerin ayağa kaldırıldıklarını görecekler. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yapılan eserlerin ne hale getirildiğini, nasıl mağmur hale getirildiğini orada görecekler. Bundan rahatsız olanlar var mı var. Balkan coğrafyasında, Ortadoğu'da, Kafkaslar'da büyük devlet olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin gerçekleştirdiği o ecdadımızdan kalan mirasın da sahiplenmesi suretiyle ayağa kaldırılmasından rahatsız oluyorlar. Gerek içimizden gerekse dışımızdan Türkiye'nin bu kadar güçlü olmasını istemeyenler var. Buna dayanamayanlar, hazmedemeyenler bugün bizim birliğimize ve beraberliğimize her türlü enstrümanları kullanmak suretiyle saldırı halindeler. Bizlerin uyanık olması lazım. Bizler camide saf tuttuğumuzda hiçbirimizin makamına mevkine bakılmıyor. Yan yana, omuz omuza Allah'ın huzurunda tek bir şey için duruyoruz. Bilin ki Allah rızası dışında iş yapmayız, yapanlarla da işimiz olmaz" dedi.

"BİZİ BİR ARADA TUTACAK ÇİMENTOMUZ KARDEŞLİĞİMİZDİR"

Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Vali Şerif Yılmaz, "Bu ülke bugün burada biz bu camiyi nasıl yapıp, bu topraklara mührümüzü vurmuşsak o ecdadın torunları olarak da aynı duyguyu yaşayacağız. Bu ezanlar susmayacak, bayrağımız inmeyecek, bu birlik ve kardeşliğimiz bitmeyecek diye düşünüyorum. Bunu sağlayacak olan da bizim çimentomuz, bu kardeşliğimizdir. Yoksa yan yana durduğumuz iki kişiyle bizim bir alakamız var mı, yok. Şimdi hac mevsimi... Hacda bulunan kardeşlerimiz birbirlerini niye seviyorlar. Dünya'nın dört bir tarafından gelmiş, rengi, ırkı, dini, kavmi, ülkesi farklı ama biz burada Kabe'nin şubesi olarak camide saf tuttuğumuzda hiç birbirimizi tanımadan nasıl yan yana durup selamımızı veriyorsak, eğer birbirimizin derdiyle dertleniyorsak, orada da bugün o gerçekleşiyor. Burada tek şey bu kardeşliğin devamıdır. Sadece kendi ülkemizde yaşayan değil, din bağlamında bizi birbirimize kenetleyen o kardeşliğin devamıdır. O kardeşlik gereği de birbirimiz üzerinde görevlerimiz olduğunu unutmamamız gerekiyor. Bu camilerimizdeki kardeşliğimiz, insanlarımızın arasında sadece 5 vakit namaz kılmayla ilgili değildir. Çocuklarımızın Kur'an-ı Kerim öğrenmesi belli bir yaştan sonra pek mümkün değil. Bu da yapıldı zamanında. Bu durumun düzeltilmesi adına düzenleme yapıldı ve bugün bu rakamlara ulaştık. Kendi içimizdeki bu duyguları, kardeşlik duygusunu gerçekleştirecek olan bilgileri çocuklarımıza aktarmazsak bunun yerine başkaları başka duygu ve bilgileri aktarıyor. Bugün doğuda yaşadığımız gibi kardeşi kardeşe vurdurma haline geliyor. Allah korkusu olan bir insan bir insanı öldüremez, kardeşini yaralayamaz, iftira atamaz, yalan söyleyemez. Ama biz bunları maalesef öğretmeyi ihmal ettik, gençlerimize aktaramadık" diye konuştu.

Kütahya İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül'ün duasının ardından Vali Şerif Yılmaz ile protokol üyeleri Şapçıdede Köyü Cami'nin açılışını gerçekleştirdi.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şapçıdede Köyü Camii İbadete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement